-15.4 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Alajärvi-Ruona tien suunnittelu käyntiin joululahjarahalla

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola on tyytyväinen maakunnalle eduskunnan niin kutsutuista joululahjarahoista löytyneille euroille ensivuodelle. – Eduskunta jakaa vuosittain noin neljäkymmentä miljoonaa euroa talousarvioaloitehankkeisiin ympäri Suomen eduskunnan jakovarana, Savola kertoo.

Rahalla turvataan muun muassa Kauhavan lentokentän ilmatoimintaharjoitukset, Ähtärin Voilammen kunnostustoimien jatkuminen ja Viexpon vienninedistäminen.

Tarpeen on myös rahoitus sikaruton torjumiseksi Suomessa, sekä valiokunnan vahva kirjaus maatalouden kannattavuutta parantavien toimien vauhdittamisesta.

MAINOS

Savola iloitsee, että tiehankkeisiin tulevilla euroilla saadaan jalalle Alajärvi-Ruona tien pitkään odotettu suunnitteluvaihe, Juustoportin risteysjärjestelyt Kurikassa sekä Hannukselan tien perusparannus Ilmajoella.

– Moni hyvä hanke jäi tänäkin vuonna vielä odottamaan rahojaan ja niiden osalta työ jatkuu, Savola lupaa. Tärkeää on, että valiokunta esimerkiksi edelleen kirjasi lausumissaan myös Isojoentien korjauksen loppuun saattamisen osaksi mietintöään.

Valtionvarainvaliokunta antoi mietintönsä tänään perjantaina 10.12. Ensivuoden valtion budjetin loppukäsittely käydään tulevan viikon aikana.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät