0.6 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Töysän Säästöpankkisäätiöltä merkittävä apuraha Seinäjoen ammattikorkeakoululle

Töysän Säästöpankkisäätiö on myöntänyt 500 000 euron apurahan Seinäjoen ammattikorkeakoululle. Kysymyksessä on suurin Seinäjoen ammattikorkeakoululle myönnetty apuraha.

Töysän Säästöpankkisäätiö on yksi Oma Säästöpankki Oyj:n omistajista. Säätiön yhtenä tarkoituksena on elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen tukeminen sekä säästöpankkitoiminnan perinteen vaaliminen.

MAINOS

Apurahalla Seinäjoen ammattikorkeakoulu perustaa Töysän Säästöpankkisäätiön tutkimusrahaston, josta myönnetään hakemusten perusteella varoja Etelä-Pohjanmaan yritysten kilpailukykyä sekä maakunnan hyvinvointia edistäviin tutkimushankkeisiin.

– Töysän Säästöpankkisäätiö näkee yhteistyön Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa erittäin merkittävänä. Säätiötä ja ammattikorkeakoulua yhdistää samanlainen arvopohja ja tavoitetila.

– Odotamme, että Seinäjoen ammattikorkeakoulun soveltava tutkimus ja käytännönläheinen kehittämistyö saavat aikaan merkittävän vipuvaikutuksen alueen yritysten hyödyksi tuoden mukanaan taloudellista menestystä ja hyvinvointia alueelle, kiittelevät säätiön hallituksen puheenjohtaja Aino Lamminmäki ja asiamies Pasi Sydänlammi yhteistyötä.

– Olemme todella kiitollisia apurahasta, joka käynnistää yhteistyön Töysän Säästöpankkisäätiön ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun välille. Tutkimusrahaston varat tullaan käyttämään alueen elinvoimaisuuden lisäämiseen vaikuttavan tutkimus- ja kehittämistoiminnan muodossa, Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Jaakko Hallila sanoo.

SeAMKin tutkimus- ja kehittämistoiminnasta vastaavan vararehtori Elina Varamäen mukaan apuraha tarjoaa erittäin merkittävän sysäyksen vasta perustettujen tutkimusryhmien toimintaan.

– Yhdeksän tutkimusryhmäämme pohjautuvat Seinäjoen ammattikorkeakoulun vahvuusaloihin, ja toisaalta ne vastaavat maakunnan yritys- ja työelämän keskeisiin haasteisiin. Pyrimme tällä apurahalla saamaan aikaan vipuvaikutusta eli käytännössä entistä isompia hankekokonaisuuksia, Varamäki kertoo.

Rahaston varoilla tuettavia tutkimusteemoja ovat kasvuyrittäjyys ja omistajanvaihdokset, digitaalinen valmistus, kestävä ja vastuullinen ruokatuotanto, ruokaturvallisuus ja elintarviketeknologia, matkailu- ja elämysliiketoiminnan kehittäminen, tulevaisuuden ajoneuvoteknologiat, hyvinvointiteknologia, osallisuuden yhteiskunta ja työelämä sekä terveyden edistäminen ja hoito.

– On paljon puhuttu TKI-panosten kasvattamisesta koko Suomessa ja Etelä-Pohjanmaa sijoittuu näissä panostuksissa aika lailla häntäpäähän. Töysän Säästöpankkisäätiön apuraha on erittäin ainutlaatuinen suuruudessaan ja tarjoaa erinomaisen kasvupohjan maakunnan TKI-toiminnalle, toteaa Varamäki lopuksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät