0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Pub Völjy avaa ovensa perjantaina

Idea omasta pubista lähti itämään jo vuosia sitten Jarkko Nygårdin ja Sakari Nygårdin mielessä.

Viime marraskuussa unelma vihdoin nytkähti askelen verran eteenpäin, kun miehille tarjoutui mahdollisuus ostaa Vimpelin keskustassa sijaitsevan Apple Jackin liiketoiminta. Kauppaa hierottiin ja tammikuussa pubi siirtyi miesten omistukseen.  

MAINOS

– Hommat alkavat olla ihan kivalla mallilla. Suuria muutostöitä pubin puolelle ei ole ollut tarvetta tehdä, mutta esimerkiksi keittiön kuntoon saattamiseen menee vielä aikaa. Kaikennäköistä pikku puuhaa riittänee vielä pitkälle kevääseen asti, kertoo Jarkko.

Miehet ovat valmiita vastaanottamaan ensimmäiset asiakkaansa.

Perjantaina 18.2. avautuvat Pub Völjyn ovet, mutta omistajien mukaan varsinaiset avajaiset järjestetään sitten myöhemmin.

– Alkuun pidetään toiminta saman tyyppisenä mitä se on ennenkin ollut. Kevään edetessä sitten avataan keittiö, jolloin tarjolla on pubille tyypillistä ruokaa: burgereita, wingsejä, pizzaa ja niin edelleen. Keittiössä tulee hääräilemään luultavimmin eniten minä itse, kertoo Jarkko Nygård.

– Tarkoitus olisi ottaa valikoimaan myös jotain lähialueiden pienpanimoiden oluita. Lähiruokaa ja lähijuomaa tullaan tarjoilemaan mahdollisuuksien mukaan.

Pub -kulttuuri lienee saanut alkunsa Britanniasta, jossa pienillä pubeilla on tärkeä asema kyläyhteisöissä. Ajatus eräänlaisesta kyläläisten omasta olohuoneesta viehättää myös Jarkkoa.

– Siis ehdottomasti kyllä! Tarkoituksena on luoda paikka, jonne on mukava tulla viettämään aikaa hyvän ruuan ja juoman äärelle.

Vaikka perjantaita odotetaankin kovasti, on vatsanpohjassa myös vähän perhosia. Ajat ovat olleet niin eriskummalliset, että yhtään ei osaa arvioida kuinka väki lähtee liikkeelle.

– Kaikkeen on kuitenkin varauduttu, naurahtaa Jarkko.

Johanna Korkea-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät