Joka toinen pcr-koronatesti on nyt positiivinen

998
Mainos[adrotate banner="3"]

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve jatkuu Etelä-Pohjanmaalla edelleen korkeana.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 19 koronapotilasta ja maakunnan terveyskeskuksissa koronapotilaita on peräti 28. Lisäksi alueen hoivakodeissa on todettu useita tartuntaryppäitä.

MAINOS

Lähes puolet erikoissairaanhoidossa hoidetuista koronapotilaista on ollut täysin rokottamattomia. Tehohoidossa hoidetuista koronapotilaista rokottamattomia ovat olleet lähestulkoon kaikki.

Tänään maanantaina kokoontunut Nyrkki suosittelee maaliskuusta lähtien työpaikkakohtaista harkintaa etä- ja läsnätyön yhdistämiseen.

Nyrkki muistuttaa, ettei omikron-aalto ole vielä ohi. Hyväksi havaitut terveysturvalliset käytännöt on syytä muistaa myös hiihtolomaa vietettäessä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin menneellä viikolla terveydenhuollon pcr-testillä yhteensä 1275 koronatartuntaa, joista 484 viime viikonlopun aikana. Varmennettujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt 14867.

Kotitestillä todetut tartunnat eivät näy terveydenhuollon tilastoissa. Koronatapausten kokonaismäärän arvioidaan olevan neliviisinkertainen terveydenhuollon pcr-testeillä todettuihin tapauksiin verrattuna. Jätevesiseurannassa koronaviruksen määrä jatkuu tasaisesti korkealla tasolla.

Selvitetyistä tartunnoista suurin osa tulee perhepiiristä tai jää epäselväksi. Joukkoaltistumisia tapahtuu edelleen hyvin runsaasti muun muassa hoivakodeissa, työpaikoilla, koululuokissa ja päiväkotiryhmissä.

14 vuorokauden ilmaantuvuus varmistettujen testien osalta on nyt 1411 / 100 000 asukasta, 7 vuorokauden ilmaantuvuus 664 / 100 000 asukasta.

Viime viikolla otettiin yhteensä 2686 pcr-testiä. Positiivisten koronatestien osuus on noussut edelleen: viime viikolla 50 prosenttia otetuista pcr-näytteistä osoittautui positiivisiksi.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 18-vuotiaiden osalta: 87,5 % on saanut 1. rokotuksen, 85,1 % 2. rokotuksen ja 58,0 % myös 3. rokotuksen.

Koko Suomessa yli 18-vuotiaista 88,7 % on saanut 1. rokotuksen, 86,2 % 2. rokotuksen ja 60,3 % myös 3. rokotuksen.

Etelä-Pohjanmaalla ollaan 1. ja 2. annosten osalta noin 1 % ja 3. annosten osalta noin 2 % maan keskiarvoa jäljessä.

Koronarokotukset ovat edistyneet kaikissa alueemme kunnissa. Lähes kaikissa kunnissa jo yli puolet yli 18-vuotiaista on saanut 3. rokoteannoksen.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa