Toimelan käyttötarkoituksesta lisäselvitys Vimpelissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Maanantai-iltana vuoden ensimmäisen kokouksensa pitänyt Vimpelin kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti, että esityslistalla ollut asia Toimelan kiinteistön käyttötarkoituksen päättämisestä jätetään pöydälle jatkoselvityksiä varten.

Toimelan kiinteistössä on tarkoitus tehdä peruskorjaus. Osa tiloista voitaisiin saneerata kuntoutuksen ja kotipalvelun käyttöön. Tekninen toimi on selvittänyt, että voitaisiinko osa tiloista peruskorjata kirjaston käyttöön.

MAINOS

Valtuutettujen mukaan kiinteistön käyttötarkoitusta koskevan päätöksenteon tueksi tarvitaan lisätietoa.

Kunnanvaltuusto päätti, että tänä vuonna kunnanvaltuuston kokouskutsut ja harkinnan mukaan muut kunnalliset ilmoitukset – esimerkiksi kaava-asioihin liittyvät ilmoitukset – julkaistaan Järvi-Pohjanmaan Viestintä Oy:n julkaisemassa Torstai-lehdessä.

Kunta käytti lehti-ilmoitusten kilpailutuksessa kriteereinään hinnan lisäksi levikkiä ja nettinäkyvyyttä. Kunta käyttää halutessaan lehti-ilmoittelussaan myös toista tarjouskilpailuun osallistunutta lehteä. Viralliset ilmoitukset julkaistaan kunnan verkkosivulla ja julkisten kuulutusten ilmoitustaululla.

Huolta tiloista ja vanhuksista

Vimpelin kuluvan vuoden talousarvion investointiosaan on varattu 300 000 euron määräraha avopalvelukeskus Toimelan peruskorjausta varten. Suurin osa kiinteistön tiloista on ollut vailla käyttöä sen jälkeen, kun päiväkoti siirtyi Rantakylän koulun pihapiiriin väistötiloihin.

Tekninen toimi on selvittänyt, että voiko ylimääräisiä tiloja peruskorjata esimerkiksi kirjaston tarpeisiin. Kunnanhallituksen mukaan kirjaston paikkaa Toimelassa puoltavat esimerkiksi keskeinen sijainti, kiinteistön muokkaukset salliva rakennustapa ja pääasiassa yhdessä tasossa sijaitsevat tilat.

Kiinteistössä tehtiin viime vuonna perustuksen kuivatukset ja uusittiin hulevesijärjestelmä, jotka toteutettiin rakennuksen kosteus- ja sisäilmaselvityksen pohjalta.

Valtuutettujen puheenvuoroissa kuului huoli niin ikäihmisten päivä- ja harrastustoiminnasta, kotihoidon ja kuntoutuksen sekä kirjaston tarpeisiin varattavien tilojen riittävyydestä kuin peruskorjauksen aikataulustakin. Myös Toimelan allasosaston jatkokäyttö ja korjauksen tarve nostettiin esiin.

Toimelan pinta-ala on 1 584 neliömetriä. Tällä hetkellä perusturvan käytössä on 242 neliömetriä. Tekninen johtaja Ville Karjalainen kertoi valtuutetuille, että kirjasto tarvitsisi 300 neliömetrin suuruisen tilan ja varastotilaa.

Karjalaisen mukaan tilat pitäisi suunnitella uudestaan sen mukaan, mikä on kenenkin käyttäjän tilanterve. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Yrjö Koivukoski (kesk) kertoi, että valtioneuvoston suosituksen mukainen kirjaston pinta-ala on sata neliömetriä tuhatta asukasta kohti. Tero Lassila (Haloo) peräänkuulutti parempia ja selkeämpiä suunnitelmia ennen kuin asioista päätetään.

Kunnanvaltuuston toinen puheenjohtaja Hannu Särkinen (Haloo) oli Lassilan linjoilla ja esitti, että asia jätetään pöydälle jatkoselvitystä varten: Särkisen mukaan Toimelan allasosastoa varten on tehtävä korjaussuunnitelma, jos allas päätetään ottaa käyttöön. Yrjö Koivukoski kannatti Särkisen esitystä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliJoka toinen pcr-koronatesti on nyt positiivinen
Seuraava artikkeliTyöttömyys laski voimakkaasti Järviseudulla