0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Työttömyys laski voimakkaasti Järviseudulla

Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla 1778 henkilöllä, eli 22,3 prosentilla. Viimeksi Etelä-Pohjanmaalla on ollut tammikuussa vähemmän työttömiä työnhakijoita vuonna 1990.

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (4,9 %), Evijärvellä (5,1 %) ja Ilmajoella (5,4 %).

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,2 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (6,3 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,4 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisestä kuukaudesta 261 henkilöllä.

Suhteellisesti enemmän laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli vain Ahvenanmaalla (-39,9 %), Pohjanmaalla (-27,5 %) ja Lapissa (-23,6 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 17,8 prosentilla.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa. Järviseudulla lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Alajärvellä (-37 %), Kuortaneella (-33 %), Alavudella (-27 %), Ilmajoella (-27 %) ja Lappajärvellä (-27 %).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 3556 kappaletta, joka oli 1105 kappaletta (45,1 %) enemmän kuin vuosi sitten. Eniten uusia avoimia työpaikkoja avautui palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 8171 työpaikkaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät