0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaalla ei enää pystytä olemaan yhteydessä kaikkiin koronapositiivisen testituloksen saaneisiin

Järvi-Pohjanmaalla on pystytty olemaan yhteydessä kaikkiin positiivisen testituloksen saaneisiin henkilöihin aina viime viikonloppuun asti.

Viikonlopun aikana tietojärjestelmässä oli häiriö, johon kaikki koronapositiiviset henkilöt kirjautuvat ja jonka perusteella henkilöihin on oltu yhteydessä. Häiriön takia alkuviikosta järjestelmään on kirjautunut yllättäen iso määrä Järvi-Pohjanmaan alueella todettuja uusia koronatapauksia. 

MAINOS

Tämän vuoksi kaikkiin niihin henkilöihin, jotka ovat saaneet positiivisen koronatestituloksen 18.2. tai sen jälkeen, ei enää kyetä olemaan yhteydessä.

Järvi-Pohjanmaalla terveydenhuollossa edelleen testataan aikaisempien kriteerien mukaisesti:

  • aina vaikeaoireisilta potilailta esim. hengenahdistus tai yleisvoinnin heikkeneminen
  • koronavirustaudin erittäin korkean riskin ryhmiin kuuluvilta oireisilta henkilöiltä
  • raskaana olevilta
  • sote-alan asiakas- ja potilastyössä työskenteleviltä työntekijöiltä ja heidän kanssa samassa taloudessa asuvilta
  • jos tarvitsee karanteeni- tai eristyspäätöksen tai todistuksen sairastetusta taudista

Jatkossa vastuu yhteydenotosta terveydenhuoltoon positiivisen testituloksen jälkeen on henkilöllä itsellään

  • jos henkilöllä on vaikeita oireita, he ovat yhteydessä kiirevastaanottoon ajanvarausnumeron 06 2412 7700 kautta tai kiirevastaanoton aukioloaikojen ulkopuolella päivystysapuun 116 117
  • sote-yksiköissä työskentelevät ovat yhteydessä positiivisesta koronatestistä välittömästi omalle esihenkilölle ja tartunnanjäljitykseen
  • vakavalle koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvat tai raskaana olevat henkilöt ovat yhteydessä EPSHP:n tartunnanjäljitykseen 050 474 2499 (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat)
  • Järvi-Pohjanmaan alueella asuvat ja työskentelevät sote-työntekijät, jotka tarvitsevat karanteeni- tai eristyspäätöksen, lähettävät nimen ja puhelinnumeron tartunnanjäljityksen sähköpostilla covid@jarvi-pohjanmaa.fi -osoitteeseen
  • Muut henkilöt, jotka tarvitsevat karanteeni- tai eristyspäätöksen esimerkiksi töistä poissaoloon, ovat yhteydessä omaan työterveyshuoltoon, jonka kautta työterveyshuollon lääkäri kirjoittaa todistuksen tartuntatautipäivärahaa varten. Työterveyshuolto ei voi lapsen sairastuessa kirjoittamaan todistusta, joten jos työntekijä on lapsen sairastumisen vuoksi pois töistä, tulee lähettää sähköpostilla nimi ja puhelinnumero tartunnanjäljitykseen covid@jarvi-pohjanmaa.fi

Lähetetyn sähköpostin jälkeen voi kestää muutamia päiviä, ennen kuin henkilöihin ollaan yhteydessä. Pyydämme siis kärsivällisyyttä.

Järvi-Pohjanmaalla noudatetaan jatkossa viiden vuorokauden eristystä ja karanteenia. Mikäli henkilöllä oireet ovat voimakkaat, voidaan eristyspäätös tehdä myös 5-10 vuorokauden pituiseksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät