-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Torstain toimitus testaa – Kangoo jumps -tunnin hurmaa

Kun tarpeeksi monen näkee hehkuttavan Kangoo jumps -tunteja sosiaalisessa mediassa, haluaa itsekin nähdä mikä lajissa niin kovasti viehättää.

Heitin trikoot jalkaani ja kurvailin Evijärvelle elämäni ensimmäiselle hyppykenkä tunnille. Perillä minua oli vastassa Järviseudun ainoa Kangoo jumps -ohjaaja, evijärveläinen Tiia Viiperi.

MAINOS

Tiian ohjeiden mukaisesti puin kengät ja innosta väristen nousin pystyyn. Olin hieman yllättynyt siitä, kuinka tukevilta kengät tuntuivat. Ainoa ennakkoluulo mikä itsellä oli ennen tuntia, liittyi juuri pystyssä pysymisen pelkoon.

Ja ehkä vähän myös siihen, kuinka neljä lasta synnyttäneen rakko kestäisi tunnin pomppimista. Molemmat ennakkoluulot osoittautuivat turhiksi. Kengillä oli helppo pysyä pystyssä liikkeessä, eikä niillä kovin äkkiä pääse kaatumaan.

– Kengät on alun perin kehitetty kuntoutustarkoitukseen. Siitä syystä ne ovat erityisen hyvät juuri nivelvaivaisille tai selkävaivoista kärsiville, kertoo Viiperi.

Tunnin liikesarjat olivat yksinkertaisia mutta tehokkaita, eikä kestänyt kauaa päästä jyvälle siitä, miksi laji on noussut niin suureen suosioon. Kangoo jumps tarjoaa sekä hapenottokykyä, että lihaskuntoa tehokkaasti samassa paketissa. Mikä parasta, sama tunti sopii hyvin sekä kuntoilua aloitteleville että himoliikkujille.

Tunnilla mukana ollut vimpeliläinen Seija Aho oli loukannut selkänsä edellisenä päivänä ja jännitti vähän etukäteen sitä, kuinka selkä kestää.

– Hyvin kesti. Oli vähän yllättävää, ettei tunti tuntunut selässä yhtään. Sekin varmasti vaikutti, kun liikkeet tehtiin pystyasennossa eikä ollut kumarteluja. Voin kyllä hyvin kuvitella, että laji sopii myös selkävaivaisille, kertoo Seija.

Talent Suomi -ohjelma antoi lajille näkyvyyttä

Tiia on ohjannut tunteja vuodesta 2018. Kiinnostus Kangoo jumpsia kohtaan syntyi hänen tutustuttuaan lajin maahantuojaan Veronica Deaciin.

– Tämä vei kyllä heti mennessään. Kävin muutamalla Veronican tunneilla ja pian jo ostin omat kengät. Harjoittelin kotona puolisen vuotta ja koska tällä alueella ei ohjaajia ollut, ilmoittauduin ohjaajakoulutukseen.

– Euroopassahan tämä on pinnalla vielä enemmän kuin suomessa, esimerkiksi Espanjassa ja Saksassa ohjaajia ja harrastajia on paljon enemmän. Suomessa suosio on noussut pikkuhiljaa Talent Suomi -ohjelman myötä, kertoo Viiperi.

Tiia osallistui ohjelmaan vuonna 2021.

– Veronica sai puhelinsoiton ja häneltä toivottiin tätä lajia ohjelmaan. Hän sitten kasasi ryhmän ohjaajista ympäri suomen ja pärjäsimme ihan kivasti finaaliin saakka, jatkaa Tiia.

Kangoo jumps sopii kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille

– Tällä on niin mielettömän pitkä lista terveysvaikutuksia, ettei kaikkea tässä pysty edes luettelemaan. Tärkeimpinä varmasti se, että nivelet rasittuvat noin 80 prosenttia vähemmän kuin normaalisti. Kengät on tosiaan alun perin kehitetty erilaisista vammoista toipuville ammattiurheilijoille.

Ne valitaan jalan koon ja painon mukaan ja ne on suunniteltu sopivaksi 6-90 -vuotiaille, joten laji todellakin sopii lähes kaikille, kertoo Tiia.

– Kaikkia vain rohkeasti kokeilemaan! Pääasiassa tunnit ovat Evijärvellä perjantaisin ja sunnuntaisin, mutta kierrän myös muilla paikkakunnilla. Yksityistunti on oikein hyvä idea vaikka polttariporukoille, vinkkaa Tiia lopuksi.

Tunneista löydät lisätietoa ottamalla seurantaan sivut Facebookissa: Tiia Viiperi Wellness

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät