-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Toinen mies ensi-iltaan perjantaina

Helsingissä, Alajärvellä ja Lappajärvellä kuvattu Toinen mies -elokuva saa ensi-iltansa Helsingissä perjantaina.

Tony Heinon käsikirjoittamassa, ohjaamassa ja tuottamassa draamaelokuvassa esiintyy maamme eturivin näyttelijöitä Heikki Kinnusesta Juha Veijoseen ja Anu Sinisaloon. Sivurooleissa nähdään muiden muassa Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen ja Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara.

MAINOS
Juha Veijonen näyttelee freelancer-yksityisetsivä Niklasta. Veijonen kertoi viime marraskuussa Lappajärvellä Niklaksen olevan suoraviivaisen tyypin, joka hoitaa asiat omalla tavallaan. Kuva: Nordbron Productions

Alajärven kaupunki ja Lappajärven kunta tekivät yhteistyösopimuksen elokuvan tuotantoyhtiönä toimivan Nordbron Productions Oy:n kanssa: rahallisen satsauksen turvin kunnat saavat uudenlaista näkyvyyttä. Mukana olevat kunnat saivat ehdottaa kuvauspaikkoja.

Toinen mies -elokuvan tapahtumat sijoittuvat korona-aikaan. Kevyesti komediallisessa draamaelokuvassa peilataan yhden pariskunnan elämää, johon liittyy epäily uskottomuudesta.

Yksi asia johtaa toiseen ja tarina kuljettaa tapahtumia Helsingistä Etelä-Pohjanmaan Järviseudulle. Keskeisissä rooleissa nähdään Juha Veijonen, Heikki Kinnunen, Saija Lentonen, Jouko Ahola, Jarkko Nyman, Kari-Pekka Toivonen ja Anu Sinisalo. Sami Alasara esittää hotellin vastaanottovirkailijaa ja Vesa Koivunen taksikuskia. Tony Heino kertoo, että elokuvassa mennään roolihahmot edellä.

– Olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen. Tosi mahtava leffa on tulossa. Leffa on täynnä erittäin poikkeuksellisia roolisuorituksia. Mielestäni tämä on erilainen suomalainen elokuva.

Näkyvyyttä kunnille

Alajärvi ja Lappajärvi ovat isossa roolissa 93 minuutin pituisessa elokuvassa.

– Elokuvassa ollaan pitkät pätkät Lappajärvellä, josta siirrytään Alajärvelle. Kunnat ovat konkreettisesti osa tarinaa. Kunnissa ei ole kuvattu vain yksittäisiä kohtauksia vaan kunnat mainitaan maantieteellisessä mielessä. Tarinaan kuuluu, että ollaan Etelä-Pohjanmaalla ja 400 kilometrin päässä Helsingistä.

Heinon mielestä oli hienoa olla kuvaamassa Alajärvellä ja Lappajärvellä, jossa kuvaukset kestivät parisen viikkoa. Ohjaaja uskoo, että elokuva saadaan levitykseen eli nähtäväksi Järviseudulle ja myös muualle Etelä-Pohjanmaalle. Lopullisen päätöksen esityksistä tekevät luonnollisesti elokuvateatterit itse.

– Toivottavasti yleisö on valmis uudenlaiseen draamakerrontaan. Toinen mies on aika erityylinen, mitä Suomessa on aikaisemmin tehty. Elokuva on aika taiteellinen ja hyvällä elokuvakerronnalla tehty.

Hienoja roolisuorituksia

Heino kehuu vuolaasti Toisen miehen roolisuorituksia. Taitava ja monipuolinen Jarkko Nyman näyttelee loistavan pääroolin Tommina. Saija Lentosen roolisuoritusta Heino kuvailee poikkeukselliseksi. Freelancer-yksityisetsivä Niklasta esittävä Juha Veijonen on luonut roolihahmostaan vakavasti otettavan.

– Heikki Kinnusella on tosi vakuuttava rooli elokuvassa. Kari-Pekka Toivonen on loistava näyttelijä tunteiden kanssa. Hän pystyy hallitsemaan tunteet ja aitouden.

Vimpelin Nuorisokuvissa elokuva esitetään tuoreeltaan, sunnuntaina 24.4. kello 15 ja maanantaina 25.4. kello 19.

Tony Heino kertoo valmistelevansa uransa toista kokoillan draamaelokuvaa. Se on nimeltään Routa. Kuvaukset alkavat toukokuussa ja kestävät syksyyn. Elokuvaan on kiinnitetty Toisen miehen tapaan suomalaisen elokuvataivaan isoja nimiä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät