1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Kevätnäyttely ihastuttaa Vimpelissä

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Päivämaalareiden kahden ryhmän ja posliininmaalausryhmän kevätnäyttelyssä on esillä eri tekniikoin toteutettuja töitä, joissa nousee esille harrastajien osaamisen lisäksi myös runsas ja rohkea värien käyttö. Sirpa Katajan ohjaamien ryhmien töihin voi käydä tutustumassa perjantaina ja lauantaina taideryhmien tilassa Järviseudun sairaalassa.

Viime lukukaudella sekä molemmat Päivämaalari-ryhmät että posliininmaalausryhmä olivat täynnä. Kolmessa ryhmässä opiskeli yhteensä 32 taiteen tekemisestä kiinnostunutta opiskelijaa Vimpelistä ja Lappajärveltä.

MAINOS

– Posliininmaalausryhmään tuli mukaan myös nuorempia harrastajia, iloitsee Kataja.

Vanha  tuoli on saanut uudensävyisen elämän Päivämaalarit-ryhmäläisen käsittelyssä.

Kaunista ja persoonallista

Päivämaalareissa aihe on vapaa. Maalauksia voi tehdä omasta mallista, mieleen tulevasta aiheesta tai Sirpa Katajan vinkkien mukaan. Viime lukuvuoden aikana maalattiin akvarelleilla, kuivapastelli- tai öljypastelliväreillä ja akryyli- tai öljyväreillä. Pintamateriaaleihinkin löytyi eri vaihtoehtoja canvas- ja vaneripohjien lisäksi. 

– On maalattu vanhoja tarjottimia ja tuolejakin. Kurssilaiset saavat kaunista aikaan, tunnustaa kokenut kuvataideopettaja.

Sirpa Kataja kertoo, että tällä hetkellä pyöreät taulut ovat osa sisustusmuotia, samoin abstraktit aiheet. Päivämaalareiden ryhmissä ei pyöreitä tauluja maalattu, mutta Katajan vetämällä kesäkurssilla pyöreitä tauluja tehdään, jos vain joku kurssilainen on niistä kiinnostunut.

Posliininmaalauksessa ei ole samanlaista trendienvaihtelua tai tarjolla uusia tekniikoita kuten maalaamisessa. Sirpa Katajan posliininmaalausryhmissä ei käytetä lystereitä vaan maalauksessa käytetään vesiliukoisia ja tuoksuttomia maaleja ja nesteitä. Kevätnäyttelyssä saa ihastella posliininmaalausta harrastavien taidonnäytteistä herkkine teemoineen ja rohkeampine värinkäyttöineen.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät