0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Penninkijoen metsä suojellaan Perhossa

Luonnonperintösäätiö on ostanut Perhosta reilun kahdeksantoista hehtaarin suuruisen Penninkijoen metsän.

Kyseessä on kaunis soiden ja kangasmaiden mosaiikki Perhon ja Halsuan rajalla Keski-Pohjanmaalla. Suojelualueen etelärajalla virtaa luonnontilainen Penninkijoki, jonka mukaan suojelualue myös nimetään.

– Penninkijoen metsät ovat täysin käsittelemättömiä ja sekapuustoisia. Joukossa on runsaasti haapoja, joista osa on sylintäyteisiä kolopuita, kertoo Luonnonperintösäätiön suojelupäällikkö Ari-Pekka Auvinen.

Penninkijoen metsä on Luonnonperintösäätiön toinen suojelukohde Perhossa. Vuonna 2015 säätiö suojeli Syrjäjoen alueen, joka sijaitsee linnuntietä noin kahdentoista kilometrin etäisyydellä Penninkijoesta.

MAINOS

Lähempänä, vain kahden kilometrin päässä Halsuan kunnanrajan takana sijaitsee Virvatulen vuonna 2012 suojeltu suometsä.

– Nämä ovat erämaisia maakotkan ja metsäpeuran asuttamia Suomenselän sydänmaita, joita on tärkeää saada suojelun piiriin, Ari-Pekka Auvinen toteaa.

Vain noin kolmensadan metrin päähän Penninkijoen metsästä yltää 3550 hehtaarin laajuisen Hangasneva-Säästöpiirinnevan Natura-alueen raja. Luonnonperintösäätiön tavoitteena on yhdistää Penninkijoen metsä Natura-alueeseen. 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät