Kulttuurikartta viitoittaa näkemään ja kokemaan

Ateljee Tapio Autio on merkitty Etelä-Pohjanmaan kulttuurikarttaan, jolla oli viime kesänä positiivinen vaikutus ateljeen kävijämäärään.
Mainos[adrotate banner="3"]

Paikkatietoon perustuva Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartta on koonnut maakunnan kulttuurin helmet yhteen. Viime kesäksi kootun kulttuurikartan ajatuksena on lisätä lähimatkailua.

Esimerkiksi Lappajärven suunnalla, Ateljee Tapio Autiossa kulttuurikartta lisäsi selvästi etenkin eteläisestä Suomesta tulleiden kävijöiden määrää. Kulttuurikarttaa päivitetään tulevaa kesää silmällä pitäen ja luvassa on myös kirjallista materiaalia, joka on saatavissa jokaisesta kulttuurikartan kohteesta.

MAINOS

Kulttuuriselle kiertomatkallekin kannustava Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartta sisältää monipuolisesti maakunnan kulttuurinähtävyyksiä – sekä valtakunnallisesti tunnettuja että paikallisia helmiä.

Kohteisiin voi tutustua virtuaalisesti kartan välityksellä ja myös navigoida kohteisiin.

Kulttuuripäällikkö Hannele Hangasmaa Etelä-Pohjanmaan liitosta kertoo, että Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartta liittyy opetusministeriön rahoittamaan kaksivuotiseen alueelliseen kehittämistehtävään. Kulttuuritehtävä on saanut jatkoaikaa, sillä koronapandemia ulotti lonkeronsa myös tähän toimintaan.

– Kulttuurikartassa on tuotu esille sellaisia kohteita, joita ei tiedetty maakunnassa olevan. Kyselimme viime vuonna palautetta kohteista. Monen mielestä viime kesä oli vilkas kesä. Lisäämme kohteita tulevalle kesälle.

Kasvua kävijämäärissä

Ateljee Tapio Aution yrittäjä, ITE-taiteilija Tapio Autio allekirjoittaa Hangasmaan ja monen muun yrittäjän havainnon siitä, että viime kesä oli vilkas. Vuonna 2003 käyttöön otetussa ateljeessa vieraili kesällä 2019 noin 30 linja-autollista matkailijaryhmiä sekä pienempiä ryhmiä ja yksittäisiä matkailijoita.

 – Ehdottomasti Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartta lisäsi viime kesän kävijämäärämme. Yksittäisiä matkailijoita kävi paljon Kehä kolmosen eteläpuolelta. Kohtaamiset ovat olleet mukavia. Kävijät ovat olleet mukavia, iloisia ja positiivisia. Minulle on iso kunnianosoitus, että Etelä-Pohjanmaan liitto arvostaa tekemisiäni.

Autio harmittelee sitä, omasta kunnasta tai lähialueilta kävijöitä on ollut vähemmän. Tapolanvuorella voi ihailla kiviveistoksia, kivikirkkoa ja muita kivestä valmistettuja rakennuksia sekä betonipatsaita tai käydä katsastamassa upeita maisemia 16 metriä korkeasta näkötornista.

18:n eri eteläpohjalaiskunnan kulttuurinähtävyyksiä esittelevä kulttuurikartta vinkkaa kävijöitä esimerkiksi Isojoella sijaitsevasta Lauhanvuoren kansallispuistosta, Jalasjärvellä sijaitsevasta Pirunpesästä eli preglasiaalisesta rapaumaonkalosta, Isonkyrön Asemiesmuseosta tai vaikkapa Evijärven Limonaditehdasmuseo Limutipusta.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliVilla Nelimarkassa maisemataidetta vaikka itse maalaten!
Seuraava artikkeliMatti Väänänen lähtee, mutta kädenjälki ja pala sydäntä jäävät JAMIlle