-2.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve laskussa

Koronaepidemian aiheuttama sairaalakuormitus jatkaa laskusuunnassa myös Etelä-Pohjanmaalla. Neljänsiä rokoteannoksia annettu maakunnassa hieman valtakunnan keskiarvoa enemmän.

Seinäjoen keskussairaalassa oli maanantaina 30.5. yhteensä 15 koronapotilasta. Terveyskeskusten vuodeosastoilla koronapotilaita oli 28.

MAINOS

Terveydenhuollon pcr-testillä todettujen koronatartuntojen määrä laskee edelleen. Koronatestausta on rajattu voimakkaasti, ja viime viikolla maakunnassa tuli ilmi 227 tartuntaa. Otetuista pcr-näytteistä 31 prosenttia osoittautui positiivisiksi.

Tehostetun palveluasumisen yksiköissä on edelleen paikallisia epidemioita.

Koronaan on maakunnassa menehtynyt pandemian aikana 153 ihmistä. Koko maassa menehtyneitä on 4479. Valtakunnallisesti koronavirustautiin menehtyneiden mediaani-ikä on 83 vuotta.

Etelä-Pohjanmaalla 5,9 prosenttia yli 18-vuotiaista on saanut 4. koronarokotusannoksen. Koko maan tasolla vastaava luku on 5.5 prosenttia.

4. annoksien osalta rokotuskattavuus vaihtelee alueen kunnissa 3,8 prosentista 11,4 prosenttiin.

61 prosenttia täysi-ikäisistä eteläpohjalaisista on saanut 3 rokoteannosta, 85,7 prosenttia 2 an-nosta ja 87,7 prosenttia yhden annoksen.

Lähestyvän kesäloman vuoksi Nyrkki poisti kouluja ja oppilaitoksia koskevat suosituksensa.

Muut Nyrkin suositukset pysyvät toistaiseksi voimassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät