-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Vuosisata lehtimäkeläisten hyväksi

Joulukuun 29. päivänä vuonna 1921 kokoontui Taimelan kansakoululle 16 henkilön joukko pitämään Lehtimäen Osuuskassan perustamiskokousta.

Osuuskassa-aate oli tullut Lehtimäelle ja pitäjässä oli katsottu tarpeelliseksi oman osuuskassan perustaminen. Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina vuonna 2022 Lehtimäen nuorisoseuralla juhlistettiin Lehtimäen Osuuspankin satavuotista taivalta.

Ympäröivän yhteiskunnan tapaan monta murrosta ja muutosta läpikäyneellä Lehtimäellä oma pankki on säilyttänyt asemansa sukupolvelta toiselle.

MAINOS

Tänä päivänä Lehtimäen Osuuspankilla on 3 200 asiakasta, joista omistaja-asiakkaita 1 700. Asiakkaita palvelee viiden pankkialan ammattilaisen henkilökunta. Talletuksia on 57 miljoonaa ja asiakkailla lainoja 71 miljoonan euron edestä.

Toimitusjohtajana vuodesta 2005 lähtien toiminut Veli-Jussi Haapala linjaa Lehtimäen Osuuspankin vahvuudeksi saavutettavuuden. Pankin ovet ovat asiakkaita varten avoinna viitenä arkipäivänä viikossa – kuten muutama vuosikymmen sitten.

Vaikka lainahakemuksia voi tehdä sähköisesti, on jokaiselle pankin palveluksessa olevalle omat suorat numeronsa, jota kautta saa henkilökohtaista palvelua. Yli puolet pankin asiakkaista asuu muualla kuin Lehtimäellä. Muualla asuvat ovat halunneet ja voineet pitää pankkiasiointinsa Lehtimäellä.

Linja pitää tulevaisuudessakin

Lehtimäen Osuuspankin satavuotisjuhlaa oli tarkoitus viettää viime vuonna. Valmisteluja oli tehty, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat ja juhlat siirtyivät vuodella.

Lehtimäen nuorisoseuralle oli pankkia ja sen merkkipäivää saapunut viettämään noin 130 ihmisen joukko. Jari Mäenpään juontamassa lämminhenkisessä juhlassa oli sijaa muistoille, musiikille ja huumorin pilkahdukselle, unohtamatta pankkialan nykynäkymiä.

Tervehdyssanoissaan Veli-Jussi Haapala painotti, ettei osuuspankkiaate ole haalistunut sadassa vuodessa.

– Lehtimäen Osuuspankki hoitaa oman kylän asukkaiden ja muualla asuvien pankkiasioita kestävältä arvopohjalta. Tarjoamme edelleen palveluita taloudenpitoon ja elinkeinotoimintaan, ja jatkamme samalla linjalla myös tulevaisuudessa. Asiakkaittemme parhaaksi.

OP Osuuskunnan liiketoimintajohtaja Harri Nummela muistutti juhlapuheessaan, että Lehtimäellä talous nojaa vahvasti maatalouteen ja OP Lehtimäen rooli maatalouden rahoittajana on voimakas.

 – Halu ja tahto oman kotiseudun talouden puolesta on vahva.

Hän näkee OP Lehtimäen menestymisen ja selviytymisen taustalla kolme tekijää: asiakkaiden äänen kuulemisen ja sen, että on oltu vahvasti mukana ihmisten arjessa. Yhteinen arvopohja sekä kyky uudistua kertovat myös menestyksestä.

Koronapandemia on vahvistanut digitalisaation trendiä. Nummela kertoo, että OP-ryhmän digitaalisilla palveluilla on 1,35 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Viime kuussa OP-ryhmän digitaalisiin palveluihin kirjauduttiin 46 miljoonaa kertaa.

Arjessa mukana

Lehtimäkeläisen osuuspankkitoiminnan historiikki heijastettiin valokuvin valkokankaalle. Esityksessä päästiin kurkistamaan pankin arkeen, juhlaan, hallintoon ja monipuoliseen yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa. Vielä tänäkin päivänä pankki tukee paikallisia yhdistyksiä ja tapahtumia.

Jukka-Pekka Ahinko toi omistaja-asiakkaan terveiset teatterin keinoin.

Musiikilliset terveiset juhlaan toi Joonas Erkkilä. Omistaja-asiakkaan näkökulmaa valotettiin teatterin keinoin. Jukka-Pekka Ahinko aloitti puheenvuoronsa läväyttämällä Cavalet-salkkunsa lattialle ja vielä toisen salkun puhujakorokkeella.

Hän maalaili suupielet hymyyn kohottanein sanankääntein, miten Lehtimäen Osuuspankkiin tulee kuukauden joka kolmas perjantai Happy hour: kun konttorista nostaa omalta pankkitililtä sata euroa, saa toisen mokoman kaupan päälle. Ja 100 000 euron lainaa hakeville tarjotaan 200 000 euroa.

– Mahtavia etuja omistaja-asiakkaille. Mutta tästä ei ehkä olisi saanut vielä kertoa. Jos Lehtimäelle perustetaan jääkiekkojoukkue, OP-ryhmä sponssaa. Nummela lupasi, viittasi Ahinko tilaisuuden juhlapuhujaan, joka tunnetaan myös jääkiekkovaikuttajana.

Teatteria harrastava ja nykyisin Seinäjoella vaikuttavan Ahingon esityksestä välittyi tyytyväisyys kotipitäjän pankkia kohtaan. Sujuva asiakaspalvelu ja tutut pankkitoimihenkilöt saivat kiitoksensa pitkään kestäneestä yhteistyöstä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät