-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Poliisi valvoo 7.9. tehostetusti ajonopeuksia koko vuorokauden

Keskiviikkona 7.9. poliisi valvoo tehostetusti ajonopeuksia koko maassa. Valvonnassa käytetään mahdollisimman kattavasti poliisin siirrettäviä automaattisen nopeusvalvonnan yksiköitä, mutta nopeuksia valvotaan myös muilla tavoin.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimissa kuolemaan johtaneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa vuonna 2020 yhteenajon pääaiheuttajista kolmannes ajoi vähintään 10 km/h ylinopeutta onnettomuuden tapahtuessa.

MAINOS

Kuolemaan johtaneissa yksittäisonnettomuuksissa puolessa tapauksista ajoneuvo ajoi yli 30 km/h ylinopeutta.

Poliisi muistuttaa, että sallitun nopeuden ylittäminen lisää ohituksia ja jättää kuljettajalle vähemmän aikaa toimia yllättävissä tilanteissa. Myös ylinopeuden ajamisella saatu aikasäästö on useimmissa tapauksissa merkityksetön.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät