1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Uusikylän koululla lämmitetään jatkossa vain liikuntasalia

Uusikylän koulu on lakkautettu Alajärven kaupunginvaltuuston marraskuussa 2019 tekemällä päätöksellä ja oppilaat on  siirretty syksystä 2020 alkaen Paalijärven kouluun.

Kiinteistökokonaisuuteen kuuluu 1953 valmistunut, 4500 kuutioinen koulurakennus, 2060 kution suuruinen 2006 valmistunut liikuntasali sekä asuntola. Liikuntasali on itäisen alueen ainut sisäliikuntaa mahdollistava tila.

MAINOS

Koulukiinteistöä on tarjottu Uusikylän kyläyhdistykselle. Kyläyhdistyksellä ei ole kiinnostuksesta huolimatta ollut mahdollisuutta suurten kiinteistökulujen vuoksi ottaa kiinteistöä hallintaansa.

Koulukiinteistön lämmityksen käyttökustannukset vuodessa ovat koulun toiminta-aikana olleet keskimäärin 16000 euroa. Koulun lakkautumisen jälkeen asuntolaa ei ole lämmitetty ja koulukiinteistön lämpötilaa on laskettu.

Liikuntasalissa on ollut normaali lämpötila. Lämmityksen käyttökustannukset ovat laskeneet koulukiinteistön lämpötilamuutoksen jälkeen 9900 euroon.

Kiinteistöpäällikön mukaan koulukiinteistön lämmön katkaisu on helposti toteutettavissa, koska eri kiinteistöillä on oma linjasto. Katkaisun vuoksi koulukiinteistöstä joudutaan poistamaan vesi patteriverkostosta taikka lisäämään vesiverkostoon pakkasnestettä.

Tyhjä patteriverkosto on herkkä ruostumiselle, eikä ole enää helposti palautettavissa uudelleen käyttöön, joten jälkimmäinen vaihtoehto mahdollistaa lämmityksen palauttamisen kiinteistön myyntitilanteessa.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan, että jatkossa Uusikylän koulun kiinteistöistä lämmitys pidetään yllä ainoastaan liikuntasalissa. Päätöstä puoltaa ainakin hyvin todennäköisesti tulevalle lämmityskaudelle kasvavat energiakulut.

Koska rakennusten lämmönkulutuksesta ei ole mittalaitteistoa, on liikuntasalin lämmityksen kustannuksen arvioitu olevan vuositasolla 7000 euroa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät