3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Kovassa testissä ollut packraft vapaa-aikapalvelujen käyttöön Alajärvellä

Kun Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen lähti loppukesästä Vätsärin erämaahaan Kairacross -tapahtumaan, oli mukana matkantekoa helpottamassa paikallisen JAPOn lahjoittama packraft.

Jaana ja Merja tarttuivat meloihin heti varmoin ottein!

Ja tarpeeseen packraft reissussa tulikin, sillä Vätsärin erämaa on hyvin kivikkoista, joten matkaa taitettiin vesistöjä pitkin aina, kun mahdollista. Kaikkiaan kilometrejä reissussa tuli 160, joista iso osa vesiä pitkin.

MAINOS

– Tämä packraft osoittautui yllättävän kestäväksi, sillä tultiin jopa Näätämönjokea alas, Koivunen kertoo.

Packraft on pieneen tilaan pakkautuva ultrakevyt ilmatäytteinen kanootti. Sen täyttäminen onnistuu m täyttöpussilla, USB-pumpulla tai ihan puhaltamalla. Packraftia voi hyödyntää niin kalastuksessa, metsästyksessä, koskenlaskussa kuin virtaamattoman veden melonnassakin.

Packraftiin siirtyessä kannattaa miettiä kenkävalintaa, sillä tossut voivat kastua!

Painoltaan JAPOn lahjoittama packraft on 5,5 kiloa ja Koivunen kertoo, että paitsi kestävä, se on myös todella tukeva. Maksiminopeus sillä edettäessä on 5-6 kilometriä tunnissa. Kantavuuttakin on mukavasti, Kairacrossissa sillä kulki kaksi miestä ja kaksi rinkkaa ongelmitta.

Pelkästään kaupunginjohtajan eräreissua varten JAPO ei packraftia lahjoittanut, vaan nyt kun reissu on tehty, se luovutettiin viime viikolla Alajärven kaupungin vapaa-aikapalveluille.

Packraftin luovutti JAPO:n toimitusjohtaja Toni Harjula ja kaupungilta sitä vastaanottivat Vesa Koivunen ja vapaa-aikapalveluilta Merja Korpela ja Jaana Virsula.

Toni Harjula toivoo, että mahdollisimman moni pääsisi nyt testaamaan packraftia vapaa-aikatoimen parhaaksi katsomalla tavalla. – Tämä oli yli tuhannen euron hintainen panostus ja toivon, että nyt kun se on läpikäynyt kovan testin, sen myötä mahdollisimman moni nuori pääsisi sitä kokeilemaan ja mahdollisesti joku saisi lajiin kipinän!

Ensimmäinen mahdollisuus testaamiseen onkin heti maanantaina 19.9. kello 15-18 keskustan uimarannalta, jossa järjestetään eräretkitunnelmaa nokipannukahveineen ja kaikki kiinnostuneet pääsevät testaamaan packraftia käytännössä!

Jaana ja Merja kertovat, että kokeilupäivän jälkeen talvella mietitään sitten tulevaa kesää. He ovat kiitollisia JAPOlle ja kaupunginjohtajalle tästä hienosta uudesta mahdollisuudesta ja varmaa on, että ensi kesänä packraftia hyödynnetään monin tavoin vapaa-aikapuolen tapahtumissa. Myös mahdollisuuksia packraftin vuokraamiseen selvitetään.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät