Arpaisten patikka upeassa syysauringossa

483
Poikkeuksellisen kaunis syyssää hemmotteli Arpaisten vaelluksella.
Mainos[adrotate banner="3"]

Perinteinen Arpaisten patikka järjestettiin Soinissa lauantaina. Patikkatapahtuma on yksi syksyn kohokohdista ja tällä kertaa onni suosi myös sään puolesta. Upea auringonpaiste seurasi retkeläisiä ja luonto loisti syksyn väreissä.

Tapahtumaan osallistui ilahduttavan paljon ulkoilun ystäviä niin Soinista ja lähikunnista kuin kauempaakin. Myös ensikertalaisia oli useita, vaikka tapahtuma toteutettiinkin jo 28.kerran. Yhteensä osallistujia oli tänä vuonna 180.

MAINOS

Patikassa oli kolme pidempää reittivaihtoehtoa. Pisimmillään oli mahdollista lähteä Arpaisten kämpältä kohti Soinia, jolloin matkaa kertyi 28 kilometriä. Jos valitsi lähtöpaikaksi Löytömäen, patikalle tuli pituutta 19 kilometriä. Kolmas vaihtoehto lähtöpaikaksi oli Läskilampi,14 kilometriä Soinista.

Paikallisen Peuran Liikenteen bussit kuljettivat patikoijat lähtöpaikoille, joista lähdettiin kulkemaan omaa tahtia kohti Soinin yhteistaloa. Matkaa taitettiin pääosin kävellen, mutta myös reippaita polkujuoksijoita oli lähtenyt taipaleelle.

Neljäs reittivaihtoehto oli perheille suunnattu perhepatikka, jossa kuljettiin Hermanninpolkua Kaihiharjuun ja ihasteltiin matkan varrella mm. Hermannin kämppää ja ketunkoloja.

Reitin varrella oli talkooväen järjestämät mehupisteet ja Kaihiharjun upeissa maisemissa vielä maastoruokailu, jossa herkuteltiin Soinin kunnan ravitsemispalvelun valmistamalla hernekeitolla.

Ensimmäinen patikoija saapui Soinin yhteistalolle jo noin kello 12 ja perille tultiin iltapäivän ajan tasaiseen tahtiin. Patikan jälkeen oli vielä mahdollisuus saunaan ja uintiin.

Arpaisten patikan järjestivät jälleen yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura ja Soinin kunta. Talkooväki toimii vahvalla kokemuksella ja vuosien tuomalla rutiinilla.

Tänäkin vuonna järjestelyt sujuivat joustavasti ja tehokkaasti. Tapahtumasta kerätään myös aktiivisesti palautetta heti reitiltä tultua, jotta tapahtumaa voidaan myös jatkossa kehittää entisestään. Tämän vuoden tapahtuman pohjalta heräsi jo lisää ideoita ulkoilutapahtumien toteuttamiseksi.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa