12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Pohojalaanen Rakkaustarina sai ison yleisön Lehtimäellä

Lehtimäen toimintakeskuksen asiakkaat ja henkilökunta kutsui viime viikolla Keskikylän Nuorisoseuralle Kuusiokuntien ja Järvi-Pohjanmaan kehitysvammaisten yksiköiden väkeä kokemaan taireteos Pohojalaasta Rakkaustarinaa, joka on näyttelijä Teemu Sytelän esittämä musikaalimonologi, rakkauresta pohojalaasittain.

Teemu Sytelä eläytyi musiikkimonologinsa vaiheisiin ammattilaisen ottein.

Yleisöä saapuikin paikalle salin täydeltä eri puolilta aluetta. Esityksen mahdollisti Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ja se oli näin olleen yleisölle ilmainen.

MAINOS

Taireteos on Sytelä Productions Oy:n ohjelmiston musikaalimonologi, joka käsittelee rakkautta pohojalaasen miehen rujosta ja välillä vähäpuheisesta näkökulmasta. Tuvassa kahvipöydän äärellä voi tuntojaan käydä läpi niin yksin, kuten välillä muutaman sanan sanoa sille mielitietylleenkin. Teoksen on ohjannut Disa Kamula.

Taireteos pohjautuu kuortanelaisen runoilijan, Enni Yli-Hynnilän kahden runokirjan, Taireteos ja Likellä, teksteihin, joista musikaalimonologin dramatisoi ja sävelsi teoksen näyttelijä Teemu Sytelä. Esitystekniikasta ja musiikkituotannosta vastaa Onni Tulla.

Taireteos on toteutettu Taiteen edistämiskeskuksen tuella ja se sai kantaesityksensä syksyllä 2020.

Idea esityksen tilaamisesta alueen kehitysvammaisten tapahtumaan syntyi nykyisin Lehtimäen toimintakeskuksessa työskentelevälle Terhi Koivuniemelle, kun hän oli viime keväänä opintoihinsa liittyvässä työharjoittelussa Sytelä Productions Oy:lla.

– Opiskelin musiikkituottajan ammattitutkintoa ja valmistuin keväällä musiikkimanageriksi. Sytelä Productionsilla tutustuin tähän esitykseen. Teatteria on esitetty muutenkin kehitysvammaisten tapahtumissa ja tässä esityksessä kaikki tuntui loksahtavan kohdalleen, Terhi toteaa. – Juoni on helposti seurattava ja sitä täydentää sopiva musiikki.

Pohjalaanen Rakkaustarina toikin kuulijoilleen hauskaa kerrontaa ja sitä siivitti musiikkiesitykset, joiden rytmi oli tarttuvaa. Esityksessä oli myös väliaika, jonka aikana nautittiin pullakahvit.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät