8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Kulttuurikurkkauksia luo uudenlaista kulttuuritoimintaa kylätaloille!

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston opetustarjonnasta on noukittavissa täysin uudenlainen, erityisesti ikääntyville suunnattu kurssi, jossa yhdistyvät hyvinvointia edistävä taide- ja kulttuuritoiminta, yhteisöllisyyttä vahvistava kylätoiminta sekä kansalaisopiston kurssin täysin uudenlainen toteutustapa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallinnoiman Kulttuurihyvinvointia etänä -hankkeen sekä Seinäjoen kaupungin hallinnoiman Kylillä kaiken ikää -hankkeen ja Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston yhteistyössä suunnitteleman kurssin tavoitteena on mahdollistaa kulttuuritoimintaan osallistuminen asukkaan omassa lähiympäristössä kylätalolla.

MAINOS

– Kulttuurihyvinvointia etänä -hankkeessa  pyritään pilotoimaan kulttuuri- ja liikuntapalveluita etävälitteisesti koko maakunnan alueella. Mukana on yhteensä viisi kylätaloa eri seutukunnista.

– Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston alueelta mukana ovat Hautakylä Soinista ja Luoma-aho Alajärveltä. Hankkeen puolesta kylätaloihin on toimitettu etäyhteydet mahdollistavat laitteet (kamerat ja tv-vastaanottimet). Kylätaloja on kannustettu laitteiden rohkeaan omatoimiseen käyttöön, toteaa puolestaan Kulttuurihyvinvointia etänä -hankkeen projektipäällikkö Jussi Kareinen.

– Suosittelen lämpimästi osallistumaan Kulttuurikurkkauksia-kurssille sekä ylipäätään kansalaisopistojen tarjontaan. Taiteella ja kulttuurilla on tutkitusti vahva yhteys parempaan terveyteen, psyykkiseen hyvinvointiin ja elämänlaatuun.

– Omasta kulttuurihyvinvoinnistaan kannattaa pitää huolta ravinnon, liikunnan, levon ja päihteettömyyden ohella, lisää läänintaiteilija Venla Korja Taiteen edistämiskeskuksesta.

Kulttuurikurkkauksia-kurssin vetäjänä toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujala, jolla on pitkä kokemus ikääntyvien ryhmäohjaamisesta. Kurssin jokaisella kokoontumiskerralla tutustutaan eri taidelajiin yhdessä tekemällä ja kokemalla.

Hybridimuotoinen kurssi sisältää niin lähi- kuin etätapaamisia, mutta ei vaadi ennakko-osaamista laitteiden käytön tai taidelajeihin osallistumisen kannalta.  Kulttuurihyvinvointia etänä -hanke varmistaa sen, että etäyhteydet toimivat kokoontumiskerroilla.

Kylätaloilla Katja Kujalan apuohjaajina paikan päällä toimivat SeAMK:n opiskelijat. Kurssille ilmoittaudutaan Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kautta, kurssi on osallistujille maksuton ja kurssille voi osallistua myös avustajan kanssa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät