-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Sademies- draamakomedia ensi-iltaan Lapualla – mukana myös järviseutulaisia teatterintekijöitä

Maailmalla yleisömenestyksen saanut samannimiseen elokuvaan perustuva draamakomedia Sademies saa ensi-iltansa huomenna 7.10. Lapualla Teatteri Hiomossa.

Sademiehen ohjaa Katja Kujala Lappajärveltä  ja kahdessa pääroolissa nähdään Jussi Muilu ja Jani Lehto. Järviseutulaisia on mukana ohjaajan lisäksi myös näyttelijöinä. Arja Tikkanen Alajärveltä ja Seppo Koivisto Vimpelistä täydentävät muuten lapualaista työryhmää.

MAINOS

Sademies on draamakomedia kahdesta erilaisesta veljeksestä. Charlie on itsekeskeinen, omaa etuaan tavoitteleva autokauppias, jonka elämää määrittelevät raha, menestys ja paraikaa huonosti sujuvat bisnekset.

Raymond on omassa maailmassaan elävä autistinen, jonka erityislahjakkuuteen kuuluu matemaattinen nerous ja kyky muistaa kaikki elämässä tapahtuneet asiat.

Miesten isän kuoltua kohtaa Charlie yllätyksen, isä on testamentannut koko omaisuuden Raymondille, jonka olemassaolosta Charlie ei tiennyt. Saadakseen itselleen Raymondin holhouksen ja tätä kautta tärkeimmän, miljoonaperinnön, kaappaa Charlie Raymondin tämän turvallisesta hoivakotiympäristöstä ja yhteinen seikkailu alkaa.

Sademies on elämäniloa kupliva kasvutarina minuuden löytämisestä, erilaisuuden hyväksymisestä ja jokaisen ainutkertaisuuden arvokkuudesta. Sademiehen elokuvaversio voitti neljä Oscar-palkintoa ja myös näyttämösovitus on kerännyt kiitosta. Teatteri Lapua on Suomessa ensimmäinen esitysoikeudet saanut harrastajateatteri.

Sademies-produktion yhteistyökumppanina toimii Autismiliitto, josta saadaan mm. asiantuntija-apua ja tietoa näyttelijöille autismin kirjon ihmisistä ja heidän ominaisuuksistaan ja erityislaatuisuudestaan.

Teatteri Lapuan väki haluaa luottaa siihen, että yleisö löytää takaisin teatteriin kahden vaikean vuoden jälkeen. Produktioita on jouduttu siirtämään useaan kertaan, mikä on rasittanut teatterin taloutta ennen näkemättömällä tavalla.

– Myös henkisesti ollaan oltu todella kovilla, niin kuin  koko kulttuurin kentällä. Pakko tässä on luottaa tulevaisuuteen, toteaa Johanna Ikola, yksi tuotantoryhmän jäsenistä. On hienoa, että saimme oikeudet Sademiehen kaltaiseen tekstiin, jossa on hieno sanoma. Lisäksi tuomme ensi-iltaan uuden Fingerpori-produktion marraskuussa, päättää Ikola.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät