-1.6 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

”Laulujen lunnaat” kantaesityksenä Karstulaan

– Viihdytysryhmä Vartiossa ryhmän luotsaama Kesäteatteri Wanhat Wehkeet esittää Heikki Luoman kirjoittaman musikaalin ”Laulujen lunnaat” kantaesityksenä Karstulassa kesällä 2023, kertoo Vartiossa ryhmän puheenjohtaja Jukka Paananen.

”Yllätysvieraita” näytelmäni meni kesällä 2022 Wanhoilla Wehkeillä hyvin ja nyt koen mielenkiintoisena haasteena kirjoittaa osin tälle hyvinkin tutulle porukalle musikaalia, Heikki Luoma pohtii.

MAINOS

Musiikkinäytelmänkin juoneen täytyy saada tietty jännite, ikäänkuin ”väkipyörä”, joka vie tarinaa eteenpäin. – Tarpeeksi isoa vääntöä pitää olla, Heikki naurahtaa.

Näyttelijäkaartissa nähdään aikaisemmilta vuosilta tuttuja kasvoja; Jarkko Järvenpää Soinista, Tarja Kultavuori Alajärveltä ja Jukka Paananen Karstulasta.

Ensi kesän näytelmässä nähdään myös tangokuninkaallinen, eli mukana on useissa teattereissa ja musikaaleissa esiintynyt laulaja Tommi Soidinmäki sekä laulaja-laulunopettaja Eeva Saarenpää Jyväskylästä.

– Tosi ihanaa olla tässä projektissa ja tutustua samalla teidän hersyvään työryhmään, todella paljon odotan ensi kesää, hymyilee Eeva Saarenpää.

– Näyttelemisestä on omalla urallani tullut niin suuri osa omaa työvuotta, että ei tarvinnut monesti miettiä lähdenkö mukaan tähän projektiin, kertoo Tommi Soidinmäki. – Kantaesitys on aina kantaesitys ja vielä kun Heikki Luoma kirjoittaa, niin aika suuret on odotukset myös käsikirjoituksen suhteen.

– Oli iloinen yllätys, että sain myös oman Vastakaiku-bändini mukaan, he ovat pitkän linjan muusikoita kaikki. Pitkään ollaan tehty yhteistyötä ja uskallan väittää että ensi kesän näytelmän musiikilliset sovitukset ovat hienoja, Tommi kertoo.

”Laulujen lunnaat” ohjaa ammattitaidolla saarijärveläinen Veli-Pekka Halmila, joka samoin kuin Heikki Luoma, on tehnyt useita vuosia yhteistyötä Vartiossa ryhmän kanssa.

– Laulujen lunnaat saa ensi-iltansa Wanhat Wehkeet areenalla lauantaina 1.7.2023 kello 15, kertoo Wanhoilla Wehkeillä jo neljättä teatterikautta näyttelevä Jarkko Järvenpää.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät