Kahvila Aitovieri avaa ovensa tutulla kahvilapaikalla Alajärvellä

Tarja Valtola, Tuija Ala ja Anneli Karhusaari valmiina kiinnittämään uuden kahvilan kyltin paikoilleen! Kahvila Aitovieri tarjoaa niin kahvia, höyrymakkaraa kuin keskustelujakin!
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä kahvila Toivon toiminta on loppunut, mutta kahvilanpito samassa osoitteessa jatkuu! Asialla on noin 1,5 vuotta sitten perustettu yhdistys Teille ja aitovierille ry, joka avaa Kahvila Aitovierin paikalla heti marraskuun ensimmäisenä päivänä kello yhdeksän!

– Kahvila Toivo on ollut asiakkailleen rauhallinen kohtaamispaikka, ja sitä me yhdistyksessä haluamme myös jatkossa varmistaa, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Anneli Karhusaari Lappajärveltä.

MAINOS

Teille ja aitovierille-yhdistys on perustettu evankeliointityötä varten, yhdistyksen aktiivit ovat olleet ja tulevat olemaan kaduilla ja teillä telttansa kanssa kertomassa ihmisille hyvää sanomaa. – Nyt saamme kiintopisteen Alajärvelle, josta käsin on helppo lähteä eri ilmansuuntiin.

Toiminta-alueena, josta myös noin 20 henkinen jäsenistö on, on ollut toistaiseksi ollut Alajärvi, Vimpeli ja Lappajärvi.

Yhdistys perustettiin, kun järjestettyihin hengellisiin tilaisuuksiin ei oikein tahtonut tulla väkeä ja Anneli sai hengellisen opastuksen lähteä ”teille ja aitovierille” sanomaa viemään. Yhdistyksen sihteerinä toimii Tarja Valtola Vimpelistä ja rahastonhoitajana Tuija Ala Alajärveltä.

Yhdistys on järjestänyt erilaisia tilaisuuksia nopeallakin aikataululla esimerkiksi Vimpelissä Lakis-Areenalla, Lappajärvellä Pikku-Pullan edessä, ollut eri paikkakuntien markkinoilla ja Alajärvellä on järjestetty kahteen kertaan Vappuna Jeesus-marssi.

Lomapaikkaansa Alajärvellä pitävä Karhusaari on itse poikennut usein Kahvila Toivossa. Kun tieto sen sulkemisesta tuli, joku ehdotti, että ottakaa se hoitaaksenne yhdistyksen kautta. Hetken asiaa pohdittua ajatus tuntui hyvältä ja vapaaehtoisten rinkiin on nopeasti saatu porukkaa leipomaan ja työhön kahvilaan.

– Aluksi me ydinporukka opettelemme kahvilan pyörittämisen ja sitten kun me osaamme, tulee töihin muitakin vapaaehtoisia, naiset kertovat.

Kahvila on avoinna 1.11. alkaen kello 9-14.30 maanantaista lauantaihin. Naiset luottavat siihen, että pienen yhdistyksen voimavarat työhön riittävät. Heillä on luja usko, että koska Jeesus on sanonut, että vapaaehtoisia työhön riittää, niitä myös riittää. Työtä ei tehdä vain omilla voimavaroilla, vaan Jeesuksen avulla.

Ennen avajaisia kahvila on muutaman päivän suljettuna. Silloin tehdään pientä pintaremonttia ja sisustus laitetaan uusiksi, lahjoitustavaraa on saatu kuin tilauksesta juuri sitä, mitä on kulloinkin toivottu!

Asiakkaille tullaan kahvin lisäksi tarjoamaan leivonnaisia ja höyrymakkaraa! Liikkeelle lähdetään näillä ja jatkossa katsotaan, mihin valikoimat vakiintuvat.

Avajaispäivänä kello 12 paikalla esiintyy lauluyhtye Emmaus, mutta paikalle voi tuolloinkin tulla ihan vain kahvittelemaan! Uuden kahvilan toivotaan täyttävän vanhojen asikkaiden toiveet ja kaikki uudetkin ovat tervetulleita!

– Kahvila Aitovieriin voi poiketa myös juttelemaan, jos jokin uskonasioissa kiinnostaa. Olemme paikalla sitä varten, eikä edes kahvia ole pakko ostaa, iloiset naiset lupaavat!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKesän 2023 Suviseurojen tunnuslause ja seuramerkki on julkaistu
Seuraava artikkeliKonttisuon tuulipuiston avajaiset myötätuulessa – energiaa jopa 37000 kotitaloudelle