24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Sussu Erkinheimo tuo Alajärvelle perinteisen joulun tunnelmaa

Kauden 2022 The Voice of Finland voittaja Sussu Erkinheimo esiintyy itsenäisyyspäivänä joulukonsertissa Alajärven kirkossa kello 16.

Pitkään musiikin kanssa tekemisissä ollut Sussu on perinteiden ihminen, joka rakastaa kaikkea vanhaa ja nostalgista. Tämä sama rakkaus välittyy myös hänen musiikistaan joulukonserttiin saakka, sillä se tarjoaa kuulijoilleen perinteisiä, tuttuja joululauluja Sussun upealla äänellä tulkittuna, kitaran, viulun ja pianon säestyksellä.

MAINOS

Sussu asuu Laihialla, mistä hän on myös kotoisin. Päivätyössä hän on vanhempiensa omistamassa yrityksessä, jossa työvuorot on voitu järjestää joustavasti sen mukaan, miten paljon Sussulla on ollut musiikkiin liittyviä tehtäviä.

Musiikki on aina ollut tärkeä osa hänen elämäänsä. Esiintymiset alkoivat Laihian Nuorisoseuran konsertti-illoista, joita Sussun mummo aktiivisesti järjesti. Kaustisten musiikkilukiossa hän opiskeli laulua, mutta uskaltautui esiintymään vasta viimeisenä lukiovuotenaan.

Lukion jälkeen Sussu halusi mukaan bändiin, olla yksi bändin jäsenistä. Niinpä hän lauloi englanninkielistä, osin progevaikutteista rockia. Kymmenen vuotta sitten Sussu osallistui Idols -laulukilpailuun pohtien, miten artistina kilpaileminen sopii hänen imagoonsa.

– Olin halunnut olla yksi bändin jäsen, en niinkään artisti, Sussu muistelee. Idolsin myötä ajatus kuitenkin muuttui ja Sussu kasvoi artistina.

Idolsissa Sussu jäi täpärästi toiselle sijalle, mutta sen myötä esiintymisten määrä räjähti. – Idolsin jälkeen keikkakalenterini ei koskaan ole ollut tyhjä, joten se kantoi todella pitkälle.

Tämän vuoden Voice Of Finland -voitto oli toinen suuri käännekohta, sillä sen myötä ura kääntyi uuteen nousuun.

Artistina Sussun omaa on vanhan tyyppinen musiikki, sillä nostalgisena ihmisenä hän haluaa taustalleen oikeita soittimia, huolella ja sydämellä tehtyä musiikkia.

– Minulle on myös todella tärkeää laulaa omalla äänelläni. Nykyisin monet, etenkin naislaulajat, kuulostavat kuin saman suodattimen läpi vedetyiltä. Itse haluan laulaa sillä äänellä, joka minulla on. Siitä eivät ehkä kaikki tykkää, mutta tämä on minun ääneni.

Joulukonsertteja Sussu on tehnyt vuodesta 2011 alkaen, jolloin pitkällä konserttikiertueella tehtiin myös joululevy. Koronavuosina joulukonsertit jäivät tietenkin vähiin, mutta nyt on sitäkin ihanampaa palata jälleen joululaulujen pariin.

Alajärven kirkossa kuultavassa konsertissa säestyksenä on kitara, viulu ja piano ja tarjolla on perinteistä joulumusiikkia. Vain yksi kappale on yleisölle tuntemattomampi, se on konsertin pianistin, soinilaislähtöisen Ari Puron säveltämä ja sanoittama ja Sussu laulaa sen duettona yhdessä Arin kanssa! Kitaraa soittaa Jukka Kinnunen ja viulua Kyösti Järvelä.

– Toivon, että voin tarjota yleisölle rauhallisen ja tunnelmallisen hetken joulukiireiden keskelle, Sussu sanoo ja kertoo, että myös hän itse saa paljon joulumieltä näistä konserteista.

Konsertti on reilun tunnin mittainen ja se päättyy Itsenäisyyspäivän kunnaiksi yhdessä laulettuun Maamme -lauluun.

Konsertin järjestää Alajärven Ankkuritpesis ry ja ennakkolippuja voi ostaa Alvariinista, Euronics Japolta, Kesport Alajärveltä, Kymppi-Osilta ja Teboil Alajärveltä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät