Kunnanjohtaja lähti ulkoiluttamaan vanhuksia – kaikkien kuntalaisten kohtaaminen on tärkeää

Sakari Tallbacka lähti mielellään ulkoilemaan kunnanjohtaja Sami Alasaran tarttuessa pyörätuoliin. Marraskuun aamussa oli mukava luoda katse vielä vapaana välkkyneelle Lappajärvelle.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lappajärvellä on viety sanoista tekoihin ajatus siitä, että kunnassa tulee aivan ylintä johtoa myöten tietää, mitä kaikenikäiset ja erilaisissa asemissa olevat kuntalaiset ajattelevat ja toivovat.

Kunnanjohtaja Sami Alasara on pyrkinyt kohtaamaan kuntalaisia erilaisissa, varsin vapaamuotoisissakin tilanteissa kuntalaiskävelyistä alkaen ja yritysvierailuilla. Viime viikolla Alasara suuntasi muiden kiireiden keskellä Attendo Lintukotiin Lappajärven rannalle ja meni näin paikan päälle kysymään, mitä kuuluu niille kuntalaisille, joiden hyvinvointi on jo hyvin pitkälle muiden antaman hoivan varassa.

MAINOS
Kunnanjohtaja Sami Alasara sekä viestintä- ja hankekoordinaattori Annie Yli-Leppälä rupattelivat tovin kuulumisista muun muassa Voitto Ranniston kanssa.

Alasara sai reissuun mukaansa myös kunnan viestintä- ja hankekoordinaattori Annie Yli-Leppälän ja yhdessä tämä kaksikko jututtikin Lintukodin asukkaita ja halukkaat pääsivät myös ulkoilemaan vaikkapa itsensä kunnanjohtajan avustamana!

Kuntien virkamiehet saavat usein kuntalaisia kohdatessaan lunta tupaan, mutta Lintukodissa suunta oli aivan toinen. Asukkaat ilahtuivat kovasti saadessaan tavata kunnanjohtajan ja annettu palaute oli kiitosten sävyttämää. Kiitollisuus nykyisestä elämäntilanteesta Lintukodissa hyvässä huolenpidossa toistui asukkaiden kommenteissa.

Annie Yli-Leppälä kertoo, että ajatus vierailusta Lintukotiin tuli jo syksyllä, kun vietettiin valtakunnallista teemaa ikäihmisten ulkoiluttamisesta. Tuolloin vierailua ei saatu järjestymään, mutta ideaa ei hylätty vaan se päätettiin toteuttaa heti sopivan tilaisuuden tullen.

Alasara muistuttaa, että kuntalaisten kohtaamisen merkitys on kirjattu myös Lappajärven kuntastrategiaan ja kunnassa noudatetaan myös osallisuusohjelmaa, jonka myötä myös kaikkein iäkkäimpien kuntalaisten tapaaminen kasvokkain on koettu tärkeäksi.

Osallisuusohjelmassa osallistaminen merkitsee kuntalaisten kuulemista palveluiden käyttäjinä. Sitä kautta he voivat vaikuttaa haluamiensa palveluiden saatavuuteen ja laatuun. Toisaalta se on myös yhteistyötä jokaisen kuntalaisen, sidosryhmän ja kunnan henkilöstön välillä.

– Kaikki ihmisen elämänvaiheet ovat yhtä tärkeitä, näiden vierailujen avulla saamme kuulla suoraan kuntalaisilta asioista, jotka ovat heillä mielen päällä, Alasara totesi.

Lintukodissa on 48 asukasta ja kaikille osastoille ei vierailun yhteydessä päästy koronan takia. Hoivakodin johtaja Anu Puustinen kertoi, että koronan kanssa on onneksi jo opittu elämään ja nykyisin tartuntaketjut saadaan tehokkaasti pysäytettyä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliPikkujoulujuhlinta näkyi poliisin viikonlopun tehtävissä
Seuraava artikkeliTyöttömien määrä laski maakunnassa – Järviseudulla kasvua