2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Työttömien määrä laski maakunnassa – Järviseudulla kasvua

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 132 henkilöllä eli 2,5 prosentilla.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 10,3 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 172 henkilöllä.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 5,9 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin heti Pohjanmaan ELY-keskusalueen (5,5 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,8 prosenttia.

Työttömistä työnhakijoista ulkomaiden kansalaisia oli 353, mikä oli 150 henkilöä (73,9 %) enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömistä ulkomaiden kansalaisista ukrainalaisia oli 93 henkilöä.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski Kuusiokuntien ja Seinäjoen seutukuntien alueilla, mutta nousi Suupohjan ja Järviseudun alueilla. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Isossakyrössä (-15 %), Kuortaneella (-11 %) ja Alavudella (-8 %).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1845 kappaletta, joka oli 362 kappaletta (-16,4 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4389 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät