Kraatterijärven Geopark hakemus vastaanotettu UNESCOssa

341
Mainos[adrotate banner="3"]

UNESCOn luonnontieteiden ja Geoparkien osaston päällikkö Kristof Vandenberghe on ilmoittanut vastaanottaneensa Kraatterijärven Geopark hakemuksen liittymisestä UNESCOn Global Geopark verkostoon ja sen statuksen käyttämisestä.

Verkosto kehittää maailmanlaajuisesti eri Geoparkien yhteistyötä ja tekee markkinointia saadakseen kaikille Geoparkeille lisää näkyvyyttä ja sitä kautta enemmän matkailijoita ja yleisesti alueille toimeliaisuutta sekä yrityksille parempia toimintaedellytyksiä.

MAINOS

UNESCOn tekemän teknisen tarkastuksen jälkeen on alueellemme odotettavissa kevätkesällä 2 ulkomaista tarkkailijaa, jotka n. viikon kestävällä matkallaan käyvät läpi hakemuksessa esitetyt Geoparkin kohteet ja niiden ylläpitämiseen liittyvät seikat.

Mikäli kaikki on kunnossa, niin hakemus siirtyy UNESCOn Geopark hallitukseen ja sitä kautta yleiskokouksen hyväksyttäväksi vuoden 2024 kevätkokouksessa.

Kraatterijärven Geoparkia hallinnoi Kraatterijärven Geopark ry, johon kaikilla Geoparkin arvot ja toiminnan hyväksyvillä kunnilla, järjestöillä, yrityksillä ja yksityisillä ihmisillä on mahdollisuus liittyä.

Toistaiseksi yhdistystä johtaa Heikki Mäkipää Vimpelin kunnassa, jonne asiasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa