13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Työttömien määrä laski edelleen

Työttömien työnhakijoiden määrä laski marraskuun lopussa Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 152 henkilöllä eli 2,8 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 7,1 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 128 henkilöllä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,1 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin heti Pohjanmaan ELY-keskusalueen (5,6 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,9 prosenttia.

MAINOS

Työttömistä työnhakijoista ulkomaiden kansalaisia oli 332, mikä oli 132 henkilöä (66 %) enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömistä ulkomaiden kansalaisista ukrainalaisia oli 103 henkilöä.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski Kuusiokuntien ja Seinäjoen seutukuntien alueilla. Järviseudun alueella työttömyys pysyi samana kuin viime vuonna ja Suupohjan alueella työttömyys nousi. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Isossakyrössä (-27 %), Soinissa (-8 %) ja Alavudella (-7 %).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2061 kappaletta, joka oli 280 kappaletta (-12 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 3747 työpaikkaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät