Eläkeliiton Lehtimäen yhdistys on 344 jäsenen puuhakas toimija

890
EL Lehtimäki huomioi tehtävissään vuoden vaihteessa ainakin tauolle jääneitä aktiivejaan. Harri Pihlaja päätti kymmenvuotisen urakkansa rahastonhoitajana, Eila Välisaarelle tuli kuuden vuoden aikana eteen sääntöjen määräämä tauko hallitustyöstä ja Anita Rikala on kunnostautunut seitsemän vuoden ajan leikekirjan pidossa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Eläkeliitto kerää yhteen Lehtimäellä kylän väkilukuun nähden huikean määrän jäseniä, sillä vuoden vaihteessa jäsenmäärä oli 344. Yhdistys onkin aina ollut Lehtimäen ainoa eläkeläisjärjestö ja sen jäseniksi kuuluu valtaosa Lehtimäen eläkeläisistä ja osa heitäkin, jotka eivät vielä ole eläkeikää saavuttaneet.

– Jäseneksi voi liittyä vaikka samaan aikaan kun saa mopokortin, sillä alaikäraja on 15 vuotta, Sisko Halonen, yksi aktiivisista toimijoista, toteaa.

MAINOS
Eläkeliiton Lehtimäen yhdistyksen toimijat kokoontuivat vuoden alussa suunnittelemaan alkaneen vuoden monipuolista toimintaa.

Yhdistys ei kuitenkaan ole keskittynyt pelkästään kasvattamaan jäsenmääräänsä, vaan pikemminkin jäsenmäärä pysyy korkeana, koska toiminta on niin aktiivista ja tarjoaa jokaiselle jotakin. Puheenjohtaja Raimo Ala-Mattinen muistuttaa, että monipuolisiin toimintoihin osallistuakseen ei edes tarvitse olla jäsen, sillä keneltäkään ei jäsenkortteja kysellä, tärkeintä on saada väki yhteen ja pois mökeistään!

Runsaan tarjonnan varmistaa se, että yhdistyksen aktiiveja on paljon ja he ovat todella sitoutuneet tehtäviinsä. Hallituksen lisäksi on sen ulkopuolelta nimettyjä ryhmävastaavia ja Ala-Mattisen mukaan jokainen hoitaa tonttinsa niin hyvin, että perään ei tarvitse kysellä.

Viikoittaista toimintaa on muun muassa liikunnan merkeissä erikuntoisille liikkujille. Maanantaisin pelataan vauhdikkaampaa pickeballia kahdeksan kuntoilijan voimin, tiistaisin suosittua koppista, jossa kävijöitä on liki 20, käydään keilaamassa noin kymmenen harrastajan porukalla ja kaksi kertaa viikossa kuntosalilla Eläkeliiton vuorolla on noin 15 kävijää.

Lisäksi käydään uimassa yhdessä Hengitysyhdistyksen kanssa ja syksyllä aloitettiin myös Frisbeegolf, joka sai heti innostuneen vastaanoton ja kun se keväällä jatkuu, porukka varmasti kasvaa edelleen.

Frisbeegolfiin väki innostui syksyllä yli sata osallistujaa keränneen liikuntapäivän myötä. Uusi yhteinen liikuntapäivä on suunnitteilla kevääksi 10.5. Unelmien liikuntapäivänä.

Vapaaehtoistoimintana järjestetään Ikäihmisten maanantaipiirit mukavan yhdessäolon, boccian, muistipelien, laulun ja tuolijumpan parissa niin, että seurakunta järjestää piirin aina kerran ja eläkeliitto kahdesti. Maanantaipiiri jatkuu aina kevääseen saakka. Mukana on ollut parisenkymmentä osallistujaa.

Hopeahovilla keitellään perjantaikahvit, joissa käy 15 Hopeahovin asukasta – enempää ei kerhohuoneelle hyvin mahtuisikaan!

Hoivakotikäyntejä tehdään kerran kuukaudessa, mutta Helmiinassa käydään viikoittain. Eläkeliitto koordinoi myös Lehtimäen vapaaehtoisten verkostoa.

Eläkeliitto järjestää kerran kuukaudessa suosittuja luentoja eri ajankohtaisista aiheista, 30.1. on luvassa luento ”72 tuntia -varautumiskurssi” yhteistyössä Aisaparin kanssa.

Tulevan kesän Ränkiviikolla Eläkeliitto järjestää tällä tietoa ainakin yhteislaulua, hautausmaakävelyn js musiikkitilaisuuden. Syyskuussa isännöidään piirin laituripilkin mestaruuskisaa Suninsalmella.

Kaikki toiminta ja osallistujat kirjataan aina tarkoin ylös, sillä etenkin nyt uuden Hyvinvointialueen myötä tilastointi on tärkeässä roolissa. Sotealueen jakavat varoja vapaaehtoistoiminnalle, ja silloin työn vaikuttavuus pitää voida todentaa.

Reissua lähelle ja kauas

Sen lisäksi että omalla kylällä järjestetään monenmoista toimintaa, lähdetään eläkeliiton kyydein myös reissuun kauemmaksikin.

Heti torstaina lähdetään elokuvamatkalle Vimpeliin. Helmikuun 24. päivä suuntana on Seinäjoki ja Ilkka Vainion Koko kansan laulut Seinäjoki-salissa, jossa kuullaan Vainion uran klassikoita huippumuusikoista koostuvan bändin säestyksellä. Luvassa on myös artistivieraita Ilkan uran varrelta.

Maaliskuun lopulla lähdetään Seinäjoelle teatteriin katsomaan Eero Huovisen ”Äitiä ikävä” muistelmateokseen perustuvaa näytelmää.

26.3.-1.4. suunnataan kylpylämatkalle Pärnuun! Luvassa on edullinen täysihoitoreissu, johon lähtijät haetaan nyt melkein kotirappusilta!

EL Lehtimäen tanssit Keskisellä Ravintola Onnenkivessä ovat seuraavan kerran 5.4. ja 6.6. on vuorossa pidetty sokkoretki. Viikolla 24 lähdetään myös tutustumaan uuteen laivaan, sillä tarjolla on risteily Uumajaan!

Heinäkuun lopulle on suunniteltu vielä kesäteatterireissua Törnävälle Xanadu -musikaaliin.

Vuoden edetessä toimintakalenteri täydentyy yhä lisää, joten melko varmaksi voi sanoa, että jokaiselle löytyy jotakin ja jos ei löydy, kannattaa nykäistä toimijoita hihasta ja sanoa, mitä pitäisi olla! Kannattaa siis lähteä mukaan. Väkeä on koronarajoitusvuosien jälkeen kyllä ollut hyvin jo toiminnoissa mukana, mutta vielä ollaan kaukana koronaa edeltäneestä ajasta.

Yhdessä oleminen ja mukavien jutteleminen hyvässä porukassa voittaa aina mennen tullen yksin kotiin jäämisen!

Tuula JokiahoMAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa