-8.3 C
Alajärvi
sunnuntai 02.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Kotihoidontuen kuntalisän käyttöönotto etenee Alajärvellä

Monipolvinen käsittely kotihoidon kuntalisästä alle kolmivuotiaiden lasten osalta etenee jälleen Alajärvellä.

Kuntalisästä tehtiin aloite Alajärven kristillisdemokraattien valtuustoryhmän Aino Kanervikkoaho-Katajan toimesta valtuustossa viime kesäkuussa.

Tämän jälkeen aloitetta on käsitelty ja vertailtu sen ja maksuttoman varhaiskasvatuksen vaikutuksia. Viimeksi valtuusto päätti, että aloitteen käsittelyä jatketaan alkuperäisen aloitteen mukaisesti kahden vuoden kokeiluna.

Asiaan on palattu nyt uudelleen sivistyslautakunnassa, joka päätti kokouksessaan esittää Alajärven kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Alajärven kaupungissa otetaan käyttöön kotihoidontuen kuntalisä ajalle 1.6.2023 – 31.5.2025.

Kotihoidontuen kuntalisän maksamista varten vuoden 2023 talousarvioon vartaan 127000 euron lisämääräraha.

Heli Hämäläinen esitti sivistyslautakunnan kokouksessa, että kotihoidon tuen kuntalisää ei oteta käyttöön sillä perusteella, että keinovalikoimat lapsiperheiden tukemiseksi ovat monimuotoisia ja ne tulisi selvittää laajemmin, sekä koska kotihoidon tuen kuntalisälle ei ole varattuna määrärahaa. Esitystä ei kannatettu, joten se raukesi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät