Hybridikeskus Vimpelissä Opintielle

1272
Kunta hankki omistukseensa viime joulukuussa Miehelä-, Poikola- ja Seppälä-nimiset tilat, joiden muodostamalle alueelle uusi hybridikeskus rakennetaan.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin uuden hybridikeskuksen suunnittelu nytkähti maanantai-iltana harppauksen eteenpäin.

Kunnanvaltuusto päätti, että hybridikeskus rakennetaan Opintien varteen. Kunta hankki viime joulukuussa Opintiehen, Lehtokujaan ja Pöntisentiehen rajoittuvan alueen, jonka pinta-ala on noin 5 500 neliömetriä.

MAINOS

Hybridikeskuksen suunnitteluun ja rakentamiseen kunta on varannut vuosille 2022–2025 yhteensä 6,25 miljoonaa euroa.

Tekninen toimi oli tilannut Ramboll CM Oy:ltä selvityksen hybridikeskuksen mahdollisesta sijainnista, koosta ja näiden kustannusvaikutuksesta. Ramboll selvitti hybridikeskukselle neljää eri tonttivaihtoehtoa.

Esityksessä oli tehty laskelmat 120 oppilaalle (luokat 0–4), 180 oppilaalle (luokat 0–6) ja 320 oppilaalle (luokat 0–9 ja lukio). Valtuutetuille selvitys esiteltiin viime syksynä valtuustoseminaarissa.

Teknisessä lautakunnassa Rambollin selvitykseen perustunut esitys, jossa hybridikeskus olisi rakennettu liikuntahallin kentälle ja sen välittömään läheisyyteen, jyrättiin.

Timo Vesalan (kok.) esitys Opintien rakennuspaikasta sai taakseen kuusi lautakunnan jäsentä, yhden äänestäessä tyhjää. Keskuksen rakentamista liikuntahallin kentän paikalle perusteltiin olemassa olevalla kaavalla, kustannustehokkuudella ja nopealla rakennusvalmiudella.

Seuraavaksi kaavamuutos

Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli pohjusti maanantaina hybridikeskuspykälää kertomalla, että hybridikeskusta on valmisteltu viranhaltijoiden, valtuutettujen, hybridikeskustyöryhmän ja sivistystoimen asiantuntijoiden kesken. Asiaa on myös käsitelty iltakouluissa.

– Mikäli hybridikeskuksen sijainti hyväksytään, tekninen toimi käynnistää kaavoituksen ja koulun suunnittelu voidaan aloittaa sen rinnalla.

Perussuomalaisten Jukka-Pekka Uusitupa oli huolissaan kunnan kantokyvystä ja esimerkiksi lainojen korkotasosta.

 – Aapiskujan koulurakennus ei kelpaa kouluksi, mutta muita käyttötarkoituksia tuli viuhumalla.

Matti Latvala (Avoimuuden aika) huomioi, että sivistyspalveluiden tuottaminen kuuluu kunnan lakisääteisiin tehtäviin. Tällä hetkellä kunnassa ei ole tervettä tilaa 0–4 luokkia käyville. Keskustan Marko Timo sanoi puolestaan, että nyt on se paikka, jolloin pitää satsata lapsiin ja nuoriin ja saada 0–6 luokkien oppilaille tilat. – Paikkoja on etsitty ja paras mahdollinen paikka löydetty.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa