3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärven kaupungintalo pukeutuu Ukrainan väreihin sisältä ja ulkoa

Alajärven kaupungintalon aulan seinään saatiin tänään, Venäjän Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyssodan vuosipäivänä, suurella sydämellä kudottu Ukrainan lippu.

Sen on kutonut ukrainalainen Oksana Konovalova, joka saapui Alajärvelle maaliskuun neljäntenä päivänä vuosi sitten. Oksana saapui Alajärvelle nyt 13-vuotiaan poikansa kanssa, koska paikka oli hänelle ennestään tuttu. Hän oli työskennellyt jo seitsemänä kesänä Viljanmaan marjatilalla, johon hän myös viime maalisuussa meni.

MAINOS

Oksanan aviomies jäi kotiin Ukrainaan työskentelemään kotikaupunkinsa aluepuolustuksessa. Kuulovammansa vuoksi hän ei pääse rintamalle, mutta tehtäviä kotimaan puolustamisessa riittää silti.

Syksyllä Oksana sai työpaikan Saltex Oy:ltä ja siellä hän huomasi, että mattoja kudotaan sinisestä, keltaisesta, valkoisesta ja vihreästä väristä – mukana ovat siis myös Ukrainan lipun sininen ja keltainen!

Hän kysyi lupaa ja sai sen, kutoa vuosipäiväksi maton ukrainan väreissä.

Nyt tuo matto on esillä Alajärven kaupungintalon aulassa, johon Oksana sen perjantaina luovutti. Sitä vastaanottamassa oli kaupungin tekninen johtaja Jouni Hänninen.

Jouni Hänninen kertoo, että sodan syttymisen vuosipäivää muistetaan tänään Alajärven kaupungilla muutenkin. Sen lisäksi että Oksanan kutoma Ukrainan lippu löytyy nyt kaupungintalon sisältä, lippu heijastetaan tänä iltana kaupungintalon seinään hämärän laskeuduttua noin kello 18.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät