-7.4 C
torstai 09.5.2024

Oliver Pelkoselle Suomen mestaruus

Tammisaaressa kilpailtiin klassisen penkkipunnerruksen sm-kilpailut 24-26.2. Kilpailuihin osallistui 292 nostajaa, tapahtuman järjesti Suomen Voimanostoliitto sekä Kraftklubben Eken ry Tammisaari.

Alajärveläiset, Lapuan Ponnistusta edustavat Niku Ketola ja Oliver Pelkonen olivat kisassa mukana.

Lauantaina kisannut Oliver voitti Suomen mestaruuden ylivoimaisesti sarjassa M18 93 kiloa. Ensimmäinen nosto oli varma 145kg, ja lopulta tulokseksi tuli 152.5kg, joka on Oliverin uusi ennätys.

Oliver voitti myös ikäluokkansa (M18) parhaan palkinnon, se jaetaan nostajalle, joka on ollut pisteissä paras kaikki painoluokat mukaan lukien.

Sunnuntaina nostovuorossa oli Oliveria valmentava Niku, jonka sarja oli M120. Kovatasoisessa sarjassa oli myös hyvin osallistujia, Nikun sijoitus oli kahdeksas. Ensimmäisellä nostolla varma 182.5kg ja toisella nostolla tulokseksi jäänyt 187.5kg. Viimeinen yritys 190 kilon ennätysraudasta ei tällä kertaa noussut.

Molemmat haluavat kiittää vielä tukijoitaan!

Nikun tukijoina toimii OP Alajärvi, Huoltopiste Esa Linna, Rinteen Putki, Tilausliikenne Vanhamäki ja Kyrönlahden puutuote.

Oliverin tukijoita ovat Japo, JS Pinta, Kesport Alajärvi, Taksi Jorma Saarela, OP Alajärvi ja Järviseudun Lasiasennus.

Kyseessä oli IPF:n alainen kilpailu. IPF on ainoa wadan dopingtestauksen alainen voimanostoliitto.