24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Järvialueen bocciamestaruudet ratkottiin Alajärvellä koronatauon jälkeen

Järvialueen Eläkeliiton paikallisyhdistykset lähettivät viime torstaina Alajärven monitoimihallille kovetun joukon bocciataitureita mittelemään alueen mestaruuksista.

Voittoisat joukkueet, keskellä voiton napannut Vimpelin ykkösjoukkue kiertopalkinnon kanssa!

Boccian pelaamisella kuin mestaruuskisoillakin on alueella pitkä historia, mutta mestaruuskisoja ei ole päästy pariin vuoteen järjestämään koronan vuoksi.

MAINOS

Nyt mestaruus ratkaistiin seitsemän joukkueen välillä. Kaikilla tähtäimessä oli uusi, upea kiertopalkinto, jonka Evijärvi lahjoitti edellisen kiertopalkinnon jäädessä menestyksekkäälle EL Evijärven yhdistykselle.

EL Alajärven puheenjohtaja Antti Laukkonen kertoo, että boccia on pelinä mitä mainioin. Sitä voi harrastaa vielä silloinkin, jos jalka ei enää nouse vaikkapa lentopallon peluuseen saakka, mutta sama kilpailun tuoma jännitys on läsnä bocciassa – sosiaalisesta puolesta puhumattakaan!

Kisan voittanut Vimpelin joukkue korjasi matkaansa uuden kiertopalkinnon, edellisen jäätyä Evijärvelle.

Tämä nähtiin myös mestaruuskisoissa – pallojen etäisyyttä toisistaan ei todellakaan arveltu tiukoissa paikoissa vain silmämääräisesti, vaan ne mitattiin tarkkaan, jotta tuloksiin kirjautui oikeat lukemat!

Mukana kisoissa oli kaksi joukkuetta Alajärveltä, kaksi Evijärveltä, kaksi Vimpelistä ja yksi Lappajärveltä. Kussakin joukkueessa oli kolme jäsentä, niin naisia kuin miehiäkin.

Voittajan saaman kiertopalkinnon lisäksi kolme parhaiten menestynyttä joukkuetta palkittiin mitalein.

Voiton kisassa nappasi Vimpeli I (Hyyppä, Hotakainen, Hotakainen) kymmenellä pisteellä, toiseksi tuli Lappajärvi (Herrala, Yli-Pelkonen, Lantela) kahdeksalla pisteellä ja kolmanneksi Evijärvi I (Kuusisaari, Kivijärvi, Kielinen) niin ikään kahdeksalla pisteellä.

Neljännen sijan sai Alajärvi I kahdeksalla pisteellä, viidennen Evijärvi II neljällä pisteellä ja jaetulle kuudennelle sijalle tulivat Alajärvi II ja Vimpeli II kumpainenkin kahdella pisteellä.

Tuula Jokiaho

Pallojen etäisyys kohteesta tarkastettiin mittaamalla, ei silmämääräisesti. Mittausta suorittamassa EL Alajärven puheenjohtaja Antti Laukkonen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät