-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Remppaamisesta nauttiva Paula Mäkelä: ”Vinyyli, beige ja vihreän eri sävyt ovat nyt in”

Vimpelin K-Rauta Pyhälahden myyjä Paula Mäkelä tervehtii hyväntuulisesti tiskin takaa valmiina palvelemaan tulijaa. Sen sijaan, että nyt kysyttäisiin neuvoa tai hierottaisiin kauppoja päästään kysymään myyjän näkökulmasta Vimpelin ja lähiseudun asiakkaiden remontti- ja ostokäyttäytymisestä.

Paula osoittautuukin erinomaiseksi vaihtoehdoksi vastaamaan kysymyksiin, sillä hän kertoo olleensa ”talossa” jo 90-luvulta lähtien ja kokemusta riittää, niin asiakkaista kuin alaltakin. Alunperin Veto-hallin ”Gotlerin leikkaajan”-pestistä rautakaupan myyjäksi aikoinaan äitiyslomansa jälkeen vaihtanut Paula tiesi heti olevansa tällä uudella, vaihtamallaan alalla kuin kotonaan:

MAINOS

– Oon ihan pienestä tytöstä jo tykännyt rakennella ja värkätä kaikkea. Se on varmaan geeneissä, isäni oli kans rakennusmies kunnalla työskennellen. Sain kotona toteuttaa aika vapaasti kaikkea, isä antoi mulle vain yhen ohjeen: ”vasarasta pidetään päästä kiinni, pensselissä pitää olla maalia ja sahalla ei nykytetä!”, nauraa Paula.

– Nykyäänkin oon todella innokas remontoija. Innostun heti auttamaan ja neuvomaan, jos asiakas kertoo aikovansa remontoida, saatan työajan ulkopuolellakin lupautua käymään katsomassa kotia ja antamaan vinkkejä. Myös kavereille oon monesti ollut tapetoimassa, se on aivan ihanaa hommaa!, hehkuttaa Paula silmät loistaen.

K-Rauta Pyhälahti tarjoaa materiaalit ”kivijalasta kattoon”, kuten Paula asian ilmaisee. Kauppaan voi poiketa hakemaan helposti kaikki sisäremontointiin tarvittavat tarvikkeet ja materiaalit aina maaleista, tapeteista, lattia- ja sisäkattomateriaaleista sähkötyökaluihin saakka.

Näiden lisäksi kaupan valikoimasta voi löytää remontin jälkeiseen sisustamiseen niin mattoja, kattavan valikoiman täydeltä kerniliinoja, kuin myös naulakot, varastointi- ja siivousvälineetkin. Kuljetuspalveluakin tarjotaan, jos ei omaa kärryä omista tai pakettiauton tavaratila loppuu.

Mitä trendejä olet huomannut vuosien varrella rautakaupan myyjänä, mikä on muuttunut?

– Silloin alkuaikona, kun aloitin myyjänä 90-luvulla, muistan että kokolattiamattoja myytiin paljon, myöhemminhän ne jäi pois kokonaan. Tuolloin myös remonttitarviketarjonta oli paljon pienempi kuin nykyään, muistelee Paula.

– Aika lailla kuitenkin pysynyt samana se, mitä ostetaan paljon, maalit ja tapetit. Vuosien varrella huomannut, että ainoastaan maalaus- ja tapetointimieltymykset ovat vuorotelleet. Välillä tapetointi on ollut suositumpi tapa remontoida ja sitten taas jonkun ajan päästä maalaaminen. Nyt oon huomannut, että maalaaminen on huomattavasti tapetointia suositumpi vaihtoehto.

Mikä nyt vaikuttaa olevan remontoivien asiakkaiden suosiossa?

– Vielä 2-3 vuotta sitten harmaan eri sävyt oli suosittuja, harmaata käytettiin kovasti remontoinnissa. Mutta nyt vinyyli lattiamateriaalina ja väreistä beesi sekä murretut vihreänsävyt vaikuttavat olevan ”in”, mutta myös voimakkaita värejä uskalletaan käyttää, osaa Paula heti sanoa.

Annika Brander

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät