4.2 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Nelimarkka-museolla avautuu kaksi näyttelyä

Nelimarkka-museolla järjestetään kahden näyttelyn yhteiset avajaiset lauantaina 25.3. kello 14 alkaen. Luvassa on koko museollinen uutta ihmeteltävää, kun Eero Nelimarkan perusnäyttely on uusittu kuraattori Riitta Ojanperän johdolla ja vaihtuvien näyttelyiden tilassa nähdään paikallista nykytaidetta.

Avajaisten alussa ensin pureudutaan Jani Kauniston Kutsumaton hiljaisuus -näyttelyyn. Taiteilija on itse paikalla. Noin kello 14.30 siirrytään Eero Nelimarkan uusitun perusnäyttelyn pariin, missä kuullaan esillepanon lähtökohdista ja tutustutaan muutamaan harvemmin nähtyyn teokseen. Kello 15 alkaen on kahvitarjoilu. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

MAINOS

Vimpeliläinen taiteilija Jani Kaunisto (s. 1972) valmistaa teoksensa yhdeltä seisomalta ja saa näin teoksiinsa välittömyyden ja rehellisyyden ainesosat. Kauniston työt ovatkin riipaisevan henkilökohtaisia, joihin taiteilija ei enää tee muokkauksia siveltimen laskiessaan. Vaikka ehkä joskus mieli tekisi.

Ekspressiiviset maalaukset ovat kurkistuksia ihmismielen syövereihin ja teosten hahmot, katseet ja ohikiitävät hetket jäävät askarruttamaan pitkäksi aikaa. Jani Kaunisto – Kutsumaton hiljaisuus on esillä Nelimarkka-museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa 25.3.-18.6. välisen ajan.

Eero Nelimarkan uusittu perusnäyttely esittelee kansallistaiteilijan monipuolisuuden taiteentekijänä. Tunnettuja ovat lakeusmaisemat ja pohjalaiset tupakuvat, mutta Nelimarkan pitkään tuotantoon mahtuu yhtä lailla herkkävireisiä muotokuvia, yllättäviä asetelmia tai kaupunkikuvauksia.

Kuraattori Riitta Ojanperän ripustus nostaa esiin runsaasti harvemmin nähtyjä 1910-luvun töitä, joiden lyyrisyys ja herkkyys hakevat vertaisiaan. Eero Nelimarkka – Punaiset tossut ja silinterihattu esillä 25.3.2023 alkaen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät