25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Oliver Pelkoselle kaksi Suomen ennätystä

Lapualla pidettiin maksimi- ja toistovoimapunnerruskisat Lapuan Ponnistuksen Voimailijoiden järjestämänä. Seuraan kuuluvat alajärveläiset Oliver Pelkonen ja Niku Ketola olivat järjestämässä kisoja ja myös kisaamassa.

Laji eroaa penkkipunnerruksesta siten, että nostetaan jalat ilmassa eikä nostovyötä tai rannesiteitä saa käyttää. Miehet nostavat myös ilman paitaa. Toistovoimapunnerruksessa tehdään toistoja samaan tyyliin oman kehonpainon mukaisella kilomäärällä.

MAINOS

Ensin nostettiin maksimivoimapunnerruskisa, Oliver kisasi sarjassa M20 93kg. Ensimmäisellä nostolla tuli varma tulos 135 kiloa. Toiseen nostoon lastattiin uusi suomen ennätys 147,5 kiloa ja tämän noustessa Suomen ennätys kirjattiin Oliverin nimiin! Kolmannella nostolla tuli vielä ylös 2,5 kiloa isompi rauta, joten  sarjan uusi Suomen ennätys koheni 150 kiloon!

Niku kisasi sarjassa M120kg. Ensimmäinen nosto oli varma 160 kiloa, myös toinen nosto 170 kiloa liikkui helpon näköisesti. Kolmanteen nostoon oma ennätysrauta 175 kiloa, joka tuli myös ylös! Tällä sarjan toinen sija.

Myös toistovoimapunnerruskisassa Oliver tykitti uuden Suomen ennätyksen, sarjan ollessa M20 100kg. Tulos oli 19 toistoa 92,5 kilolla. Täten Oliverille ensimmäiset sijat ja Suomen ennätykset molemmista lajeista.

Nikun tulos toistokisassa oli 15 toistoa 120 kilolla, sillä sarjan ensimmäinen sija.

Kisoissa oli hyvä ja rento tunnelma, nostamaan oli lähtenyt porukkaa mukavasti lähistöltä ja pari saapui Espoosta asti. Pääasia kaikille oli saada tulos SM-kisoja varten, mutta lopulta hyviä tuloksia ja omia ennätyksiä tuli kisoissa laajalla rintamalla.

Nikun tukijoina toimii OP Alajärvi, Huoltopiste Esa Linna, Rinteen Putki, tilausliikenne Vanhamäki ja Kyrönlahden puutuote.

Oliverin tukijoita ovat Japo, JS Pinta, Kesport Alajärvi, Taksi Jorma Saarela, OP Alajärvi, HipTop, Alajärven kaupunki ja Järviseudun Lasiasennus.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät