21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Ankkurien Superpesisjoukkueen Kapteeni Nestori Yli-Sissalaan ajatuksia alkavasta kaudesta!

Kevättää!

Tänä kesänä tulee täyteen 10 vuotta siitä, kun allekirjoittanut veti ensimmäisen kerran Ankkureitten keltaisen peliliivin päälleen Superpesiksessä ja hyppäsi tuntemattomaan juostessaan kiilaan Kitrolla, jonne vieraaksi oli saapunut tietysti Veto Vimpelistä.

MAINOS

Muutaman viikon päästä tästä hetkestä kiilaan juostaan Saarikentällä, jonne matkaa Ankkurit Alajärveltä, pelaten taas sitä kauneinta Superpesistä. Mitä mainioin tapa aloittaa uusi ja upea pesiskesä!

Ennen kuin päästään kastelemaan varpaita Savonjoessa on hyvin aikaa vielä muistella sitä, miten tähän hetkeen ollaan päästy.

Palataan hetkeksi vielä menneisiin, sillä kerrankin vanhoja on mukava muistella! Kausi 2022 ei lähtenyt liikkeelle erityisen vauhdikkaasti, vaan Ankkuri-joukkue joutui etsimään parasta teräänsä jonkin aikaa.

Kesän mittaan peliesitykset kohentuivat ja voittoja kertyi mukavaan tahtiin, mutta sarjan kärki Lipon johdolla tuntui menevän menojaan. Oululaiset karkasivat selvään voittoon runkosarjassa, mutta heidän takanaan sarja oli erittäin tasainen ja lopulta neljän parhaan karsintapeleihin lähdettiin tasaisista asetelmista.

Tiedämme toki, että jännittävät, monivaiheiset ja erittäin pienten marginaalien pudotuspelit lopulta päättyivät mahtavaan sarjanousuun, mutta lopputuloksen lisäksi noissa peleissä luotiin jo pohjaa sille, millaista pesistä Ankkurit haluavat pelata myös sarjaporrasta ylempänä. Kaiken pohjana pelillisten asioiden perusteina ovat vahva henkinen kantti ja positiivinen rento ilmapiiri, joka toimi nousun mahdollistajana.

Joukkueemme vahvuutena on edelleenkin tasaisuus. Sisäpelissä saamme rakennettua koostumuksen, jossa kaksi vahvaa kärkeä kykenevät tekemään tilanteita tasapuolisesti.

Tästä hyvänä esimerkkinä on viime kauden karsintapelit, joissa “kakkoskärki” pelasi upeasti tehden monta tärkeää juoksua. Kotiuttaminenkin jakautuu varsin tasaisesti kahden lyöjäjokerin sekä parin numerolla kotiuttavan varaan. Ulkopelissäkin vahvuus on tasapaino, eikä kentästä löydy selkeitä aukkoja, joihin vastustaja voi iskeä.

Muutokset joukkueessa ovat olleet maltillisia, joten harjoituskaudella olemme päässeet jatkamaan siitä, mihin syksyllä jäimme. Talven aikana on pyritty edelleen vahvistamaan niitä syömähampaita, jotka toivat menestystä Ykköspesiksessäkin.

Joukkueemme on urheilullinen ja harjoituskaudella lyönti- ja heittovoima ovat kasvaneet. Nopeus ja etenkin eteneminen pesien välillä on ollut yksi keskeisistä teemoista harjoittelussa, jossa etenkin pj. Jaatisella on omalta uralta vankka kokemus.

Hallipelejä pelattiin 6 kappaletta. Ottelut Vimpeliä, Koskenkorvaa, JymyJusseja sekä Raahea vastaan näyttivät sen, ettei meidän pelimme ole juurikaan muuttunut viime syksystä. Kaikkiaan pelit vahvistivat ajatusta siitä, että pystymme tasaisesti pelaamaan voitosta mitä tahansa joukkuetta vastaan, jos kykenemme olemaan omalla hyvällä tasollamme.

Toisaalta on myös käynyt selväksi, että ilmatteeksi vastustajille ei voi antaa mitään, sillä vastassa on niin kovia joukkueita, että kyyti on sen jälkeen kylmää. Asetelma onkin aika selkeä.

Kauteen valmistautuminen on siis sujunut mukavasti. Keväällä pelataan muutama treenipeli, joissa viimeiset kuviot hiotaan kuntoon.

Niiden jälkeen olemme valmiita hyökkäämään Saareen ja heittämään viime kauden suvereenille hallitsijalle haasteen. Haastaa halutaan kaikki muutkin porukat ja tarkoituksenamme on olla joukkue, jota on vaikea voittaa. Haaste on kova, mutta sen otamme vastaan rohkeasti!

Nesu

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät