24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Toivo ja Viljo rakentavat linnunpönttöjä tienatakseen rahaa Australian matkaan!

Serkukset, 11-vuotias Toivo Karttunen Lehtimäeltä ja 8-vuotias Viljo Viita-aho Alajärveltä eivät ole mitään turhia nuoria miehiä.

Pojat ovat muutaman viikon aikana ahertaneet Lehtimäen isoisän verstaassa jo 35 linnunpönttöä ja lisää tulee, sillä serkuksilla on touhussaan tärkeä päämäärä: päästä katsomaan kenguruita Australiaan! Parhaimmillaan linnunpönttöjä on valmistunut jopa kahdeksan päivässä.

MAINOS

Poikien valmistamat linnunpöntöt ovat kauniita ja maisemaan hyvin sopivia. Niiden etuosa on tuppeen sahattua haapaa ja etupinta on karhea, kuten hyvässä linnunpöntössä kuuluukin.

Pöntön 32 millin lentoaukko sopii mm. kirjosiepolle, talitiaiselle sekä varpuselle. Pönttöjä saa puupinnalla tai kevyesti petsattuna.

Linnunpönttöjä pojat myyvät tutuille ja kaikille halukkaille 20 euron kappalehintaan ja tarvittaessa heiltä voi pyytää myös apua pöntön kiinnittämiseen sopivaan paikkaan. Linnunpöntön voi tilata tekstiviestillä/whatsapilla numerosta 0447717070 ja ne toimitetaan kotiin Alajärven ja Lehtimäen keskustan alueilla.

Pönttöjä on tähän mennessä myyty naapureille ja jonkin verran Facebookin kautta. Viljon isä on lisäksi kuljettanut poikia myyntikierroksilla.

Idea linnunpönttöprojektista on lähtöisin poikien isoisältä, joka oli miettinyt mitä kiinnostavaa puuhaa pojille keksisi äly- ja pelilaitteiden ääressä kulutetun ajan sijaan. Linnunpönttöjen rakentaminen olikin täsmälleen sopivaa hommaa tämän ikäisille nuorille miehille ja pojat innostuivat siitä heti. Apuna hommassa on ollut myös Viljon isoveli.

Kun hyvä tapa ansaita rahaa omalla työllä oli näin keksitty, päättivät pojat sopivaksi kohteeksi sen, että he haluaisivat jonain päivänä päästä katsomaan kenguruita. Tosin ensin tehdään varmaankin kesälomalla jokin pienempi reissu, mutta Australia siintää edessä isona tavoitteena.

Ennen linnunpönttöprojektia pojista Toivo ei ollut tehnyt puutöitä kuin jonkin verran koulun puutyötunneilla ja Viljo kertoo tehneensä aikaisemmin yhden linnunpöntön toisen papan kanssa. Nyt homma on imaissut mukaansa ja kaikenlainen rakentaminen tuntuu hauskalta.

Linnunpönttöjen kausi on kuitenkin lyhyt ja se on kuumimmillaan juuri nyt. Kun kausi on ohi, ovat pojat jo keksineet muitakin tapoja ansaita rahaa matkakassaansa. Kotoa on saatu ikkunanpesuhommaa ja isoisän kanssa ollaan suunniteltu ladon ja leikkimökin rakentamista!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät