perjantai 19.4.2024

Ankkurit harjoitusottelussa Kankaanpään kanssa

Ankkurien Superpesismiehistö matkasi kauden ensimmäiseen ulkona pelattavaan harjoitusotteluun Kankaanpään Mailan Ykköspesisjoukkueen vieraaksi.

Ankkureilta kokoonpanosta oli poissa runkopelaajista mm. Tuukka Etula, Mikael Penninkangas ja Sasu Iivarinen.

Nuori Miika Etula pelasi Ankkurien edustusjoukkueessa ensimmäisen pelin ja mallikkaasti hoiti tonttinsa kakkoskopparin roolissa. Koleassa säässä pelattu peli ei ollut sisäpelin juhlaa, mutta Ankkurit hallitsi ottelua alusta loppuun voittaen ottelun jaksoin 0-1 (1-3,1-1)

Ensimmäisellä jaksolla Ankkurien ulkopeli toimi loistavasti ja kun sisäpelissä tilanteiden rakentelu oli kuosissa, niin jaksovoitto oli taattu.

Ensimmäisen aloittavalla vuorolla Ankkurit rakentaa hyvin tilannetta päälle. Ykköskärki saa heti palottoman ajon päälle, mutta tilanne kuolee, kun Kankaanpään lukkari Rasmus Paananen irroitti väärällä etenijän kolmoselta. Kankaanpää omalla sisävuorollaan ei saa tilanteita aikaiseksi ja toinen vuoro alkaa 0-0 tilanteessa.

Toisessa vuorossa nähtiin ottelun ensimmäiset juoksut, kun Ankkurit jälleen rakentaa tilannetta päälle hyvällä prosentilla. Lauri Ihamäki löi ottelun avausjuoksun, kun kotiin kiisi Atte Kuosmanen ja perään Riku Utanen kotiutti Pyry Alasen, niin taululla lukemat ovat 0-2.

Kankaanpää sai toisella sisävuorollaan ensimmäisen kolmostilanteen päälle harhaheiton turvin, mutta kotiin miestä eivät onnistuneet saamaan.

Jakson kolmas vuoro tuotti yhden juoksun Ankkureille, kun Kankaanpää heitti pallon kolmospesältä harhaan ja Elmeri Koivusalmi toi juoksun tilanteeksi 0-3. Kankaanpään kolmas sisävuoro on surkea, kun kolmen lyöjän jälkeen taululle ilmestyy yhtä monta paloa.

Jakson ratkaisevalla vuorolla Ankkureilla on tilanne lisätä johtoaan, kun viimeiselle lyöjälle Riku Utaselle rakentui tilanne, mutta Rikun lyönnistä ei lisäjuoksuja taululle merkitä. Kankaanpää sai omalla sisävuorollaan pientä painostusta aikaan ja onnistui kerran, kun Joe Vartiamäki löi KaMan ensimmmäisen juoksun. Tämä ei Kankaanpäälle riitä ja jakso merkataan Ankkureille 1-3.

Toisella jaksolla Ankkurien hallinta jatkuu, mutta kotiutukset jää piippuun. Lauri Ihamäki viimeisessä vuorossa löi kuitenkin tärkeän 1-1 tasoitusjuoksun ja sinikeltaisille voitto.

Toisen jakson aloittava vuoro ei tuota joukkueille juoksuja. Kankaanpää ei aloittavalla vuorollaan onnistu saamaan kolmostilannetta. Ankkurit omalla sisävuorollaan rakentaa kaksi kotiutustilannetta, mutta Juho Ihamäen ja Riku Utasen kotiutusyritykset jäi ponnettomiksi ja palot taululle.

Toisessa vuorossa sama meininki jatkui ja tauluille ei juoksuja merkata. Kankaanpäälle rakentui vuorossa yksi kotiutustilanne, mutta ilman onnistumista. Ankkurit myös sai paikkansa sisävuorollaan pariin otteeseen lyödä jakson avauspinna, mutta 0-0 pysyi tulostaulussa.

Kolmannessa vuorossa nähtiin jakson ensimmäinen juoksu ja siitä vastaa Kankaanpää, kun Ankkurikasvatti Sami Mikkolanaho onnistui kotiutuksessa. Ankkureilla oli vuorossa paikkansa juoksujen lyöntiin, mutta Kankaanpään takatilanne pelaaminen toimi ja ratkaisevaan vuoroon lähdettiin 1-0 tilanteessa.

Ratkaisevassa vuorossa Kankaapää ei sisäpelissään onnistu, mutta Ankkurit onnistuu ratkaisemaan ottelun voiton omalla sisävuorollaan, kun Lauri Ihamäki näpäyttää Joona Peltokankaan kotiin. Ankkureille vielä rakentui tilanne kirkastaa voittoa, mutta ilman onnistumista. Ottelu merkattiin Ankkurien nimiin jaksoin 0-1 (1-3,1-1).