13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Emmi Seppälä uusi Boreal Hanmoodon SM-kullan!

Töysässä käytiin Boreal Hanmoodo – School of Martial Artin ja Boreal Hanmoodo Alavuden järjestämät Hanmoodon SM-kilpailut. Kilpailijoita oli ilmoittautunut peräti 65, joista juniorien osuus oli nelisenkymmentä.

Boreal Champion 2023 Matti Vasarainen JKL ja Boreal Champion 2022 Emmi Seppälä. Emmi sai luovuttaa kiertopalkinnon miehelle, joka aikoinaan houkutteli hänet kamppailulajien pariin.

Otteluita käytiin kaikissa Boreal Hanmoodon kilpailusääntöjen sääntöluokissa. A-sarjan voittajille oli luvassa suomenmestaruudet ja kisojen monipuolisesti menestyneimmälle Boreal Champion titteli ja -kiertopalkinto.

MAINOS

Naisten A-sarjan -70kg suomenmestaruuden selvitti viime vuoden mestari ja Boreal Champion Moodo Kwan Alajärven Emmi Seppälä. Seppälä kukisti sarjassaan Boreal Hanmoodo Jyväskylän Juulianni Lehtolahden ja Boreal Hanmoodo Alavuden Silja Lintulan.

Boreal Champion palkinto meni tällä kertaa Jyväskylään Matti Vasaraiselle, joka voitti ottelun sekä itsepuolustusnäytösten A-sarjan, sijoittui henkilökohtaisissa vapaaohjelmissa toiseksi ja erikoispotkukilpailussa kolmanneksi. Viime vuoden Boreal Championin Emmi Seppälän, nimilaatta kiinnitettiin kiertopalkintoon ja Emmi pääsi luovuttamaan palkinnon eteenpäin!

Naiset C yli 54kg kultaa otteli mustassa kypärässään Alajärven Lia Järvelä.

Pieksämäeltä kotoisin oleva, nyt neljättä vuotta Alajärvellä asuva Emmi itse on harrastanut kamppailulajeja jo yläkouluikäisestä saakka, vuodesta 2007. Tuolloin hän lähti kaverinsa innostamana jalkapallotreeneihin, jossa takwondon mustan vyön omannut, nyt Boreal Champion palkinnon voittanut Matti Vasarainen totesi, että noin sisukkaan tytön pitäisi lähteä kokeilemaan taekwondoa.

Emmi meni ja jäi sille tielleen kamppailulajien pariin. Homma koukutti heti samanaikaisella haastavuudellaan ja palkitsevuudellaan. Sama tunne on edelleen, sillä kamppailulajeissa ei koskaan tule valmiiksi.

Kilpailemisen Emmi aloitti ollessaan lukioaikana vaihdossa Japanissa. Siellä hän kisasi karatessa. Suurin menestys on kuitenkin tullut hanmoodoon puolelta ja sen sisarlajista Hoi Jeon Hapkidosta, jossa Emmi on hallitseva maailmanmestari edellisistä MM-kisoista vuonna 2017.

Pojat C alle 40kg pronssia otteli Alajärven Kolos Szabo punaisessa kypärässä.

Boreal Hanmoodossa Emmi voitti Suomen mestaruuden myös viime vuonna ja tuolloin hän voitti kaikki kisalajit ja sai ensimmäisen kiinnityksen Boreal Champion kiertopalkintoon monipuolisimpana kilpailijana.

Alajärvellä lajissa on noin 40 harrastajaa ja harjoitukset pidetään Hoiskossa. Uudet harrastajat pääsevät mukaan syksyisin ja keväisin järjestettävien peruskurssien kautta, tai innokkaimmat siinä välissä ihan lennostakin.

Mukana on 8-13 vuotiaita junioreita ja aikuisia 13 vuodesta ylöspäin ilman yläikärajaa. Laji sopii kaikille, sen aloittaakseen ei tarvitse olla nuori eikä notkea.

– Mukavaa on se, että kun tulimme mieheni ja toisen Moodo Kwanin valmentajan Joonas Kunnalan kanssa tänne ja perustimme seuran, mukana oli vain kaksi naista. Nyt tilanne on tasoittunut jäa välillä on treenejä, joissa on vain naisia. Junnuissa poikia on vielä enemmän, kuin tyttöjä, Emmi kertoo.

Aikuiset treenaavat lajia kolmasti viikossa ja junnut kerran viikossa. Lisäksi sunnuntaisin on ottelutreenit, jotka ovat avoimia muillekin. Niissä onkin ollut mukana treenaajia mm. Alavudelta, Vimpelistä ja Kauhavalta.

Emmin omat tavoitteet lajissa ovat oman tekniikan kehittämisessä yhä paremmaksi. Hänellä on 1 danin musta vyö ja tavoite on 2 dan, mutta sitä ennen kehon ehdoilla kevyesti, helposti ja taloudellisesti tapahtuvaa luontaista liikettä on yhä harjoiteltava.

SM-kisatuloksia

Erikoispotkut:

Naiset A: 2. Emmi Seppälä, Moodo Kwan Alajärvi.

Miehet B 8.kup tai alle: 3. Kolos Szabó, Moodo Kwan Alajärvi.

Itsepuolustusnäytös: A-sarja: 2. Emmi Seppälä ja Jaana Holkko, Moodo Kwan Alajärvi / Boreal Hanmoodo Alavus.

Ottelu:

Naiset A alle 70kg: 1. Emmi Seppälä, Moodo Kwan Alajärvi.

Naiset C yli 54kg: 1. Lia Järvelä, Moodo Kwan Alajärvi.

Pojat C alle 33kg: 2. Aleksei Lemetti, Moodo Kwan Alajärvi.

Pojat C alle 40kg: 3. Kolos Szabó, Moodo Kwan Alajärvi.

Pojat D1: 2. Joel Raatikainen, Moodo Kwan Alajärvi.

Pojat D5: 3. Hugo Salmenautio, Moodo Kwan Alajärvi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät