4.3 C
Alajärvi
torstai 23.5.2024
MAINOS

Alajärven kesässä monta valopilkkua

Alajärven kesä tarjoaa tuttuun tapaan monenlaista nähtävää ja koettavaa niin kaupunkilaisille kuin muualta tulevillekin, kun kaupungin vapaa-aikatoimi ja Alajärven 4H-yhdistys laittavat parasta pöytään.

Liikuntaan liittyvät tapahtumat ovat osin vielä lyömättä lukkoon, mutta kropalle ja hoksottimille on luvassa liikettä ja moni tapahtuma sopii niin vauvoille kuin heidän vaareillekin.

MAINOS

Vapaa-aikatoimen kesä käynnistyy vauhdikkaasti torstaina 25.5., kun vietetään suuren suosion saaneen pump track -radan avajaisia. Luvassa on muiden muassa temppushow lajiopastuksineen, pyörien testausta ja kisailua.

Santeri Syynimaa toimii liikunnanohjaajan sijaisena touko-heinäkuussa. Hänen suunnitelmiinsa kuuluu shakkikerhon järjestäminen.

Kesäkuussa maanantaisin järjestettävät Kesää Palotorilla -tapahtumat tarjoavat puolestaan monenlaista tekemistä kaikenikäisille. On torijumppaa, pomppulinnaa, juoksubenjiä ja puuhapistettä.

Neljänä maanantaina järjestettävissä tapahtumissa on aina myös livemusaa. Kesäkahvila Jemma palvelee tuttuun tapaan asiakkaita Nelimarkkamuseon takaterassilla kesä- ja heinäkuussa.

4H:lla vauhti päällä

Alajärven 4H-yhdistyksen kesäkausi on täynnä toimintaa. Ohjelmassa on niin kerhoja kuin leirejäkin. Kesä avataan toukokuun 30. päivänä keilausillalla Alajärven keilahallissa. Metsäsalapoliisit perinneniityllä -kerho aloittaa toimintansa viikolla 21.

Kesään kuuluu niin jalkapallo-, touhu- kuin kepparileirikin. Toiminnanjohtaja Mari Kaunisto kertoo, että juhannusviikolla on luvassa yksittäisiä leiripäiviä 4H-kellarilla.

Alajärven 4H-yhdistys työllistää vähintään parisenkymmentä nuorta leiri- ja kerho-ohjaajina. Viime vuonna yhdistys työllisti 34 nuorta ja on myös tänä vuonna yksi Alajärven suurimmista kesätyömahdollisuuksien tarjoajista.

Yhdistys hakee kesäksi 4H-yrittäjiä ikkunanpesuun, ruohonleikkuuseen ja haravointiin. 4H-yrityksen voi perustaa 13–28-vuotias nuori. Tällä hetkellä yhdistyksellä on peräti 16 4H-yrittäjää, jotka pyörittävät omaa yritystoimintaa.

– Meillä on hyvin monen alan yrittäjiä: kahvilayrittäjiä, monialayrittäjiä, auton sisäpesuja tekevä yrittäjiä, hevosalan yrittäjiä ja käsityöyrittäjä. Yksi yrittäjä käy auttamassa vanhuksia esimerkiksi hakemalla postin ja keittämällä kahvia. 4H-yrittäjyys on nouseva trendi.

Mari Kaunisto kertoo Alajärven 4H-yhdistyksen olevan yksi maakunnan suurimmista. Tähän vaikuttaa yhdistyksen vetämät hankkeet.

Uusia tuulia

Alajärven kaupungin vapaa-aikatoimessa on tapahtunut henkilöstömuutoksia. Marjo Yli-Mannila toimii nuoriso-ohjaajan sijaisena. Santeri Syynimaa toimii puolestaan liikunnanohjaajan sijaisena toukokuusta heinäkuuhun.

Siiri Ahopelto työskentelee puolestaan tulevan lukuvuoden koulunuorisotyöntekijänä. Salla Hemminki aloittaa elokuussa liikuntakoordinaattorin tehtävissä.

Marjo Yli-Mannila kertoo, että nuorisotila Pysäkki pidetään avoinna heinäkuussa aina keskiviikkoiltaisin 13–18-vuotiaille kävijöille. Alle kuukauden kaupungilla työskennellyt Santeri Syynimaa toteaa puolestaan, että osa kesän liikunnallisista tapahtumista on vielä suunnitteluasteella.

– Suunnittelen kaikenikäisille tarkoitetun shakkikerhon aloittamista. Vedän kesällä jumppia ja olen mukana nuorisopuolen tapahtumissa.

Siiri Ahopelto on tyytyväinen, kun Nuorisotyö koulussa -hanke saa vuoden tauon jälkeen jatkoa Alajärven yläkoululla. Hänellä on vastaavasta tehtävästä jo puolentoista vuoden kokemus yläkoululla.

– Hanke tarkoittaa sitä, että koululla on yksi ylimääräinen aikuinen, jolla on nuorisotyöllinen ote koulun toimintaan. Lisäksi kasvatetaan kouluyhteisöä, kehitetään toimintaa ja olen kaikille nuorille oleva aikuinen. Ei tarvitse olla mitään ongelmaa, kun tulee kanssani juttelemaan.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät