4.2 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Koivukoski ja Särkinen jatkavat puheenjohtajina Vimpelissä

Vimpelin kunnanvaltuuston puheenjohtajana jatkaa meneillään olevan valtuustokauden loppuun Keskustan Yrjö Koivukoski. Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa puolestaan Haloo Vimpelin Hannu Särkinen.

Kuluvan vuoden kolmannessa kunnanvaltuuston kokouksessa käsiteltiin viime vuoden henkilöstötilinpäätös, valittiin uusi kunnanhallitus ja keskusteltiin vilkkaasti uudisrakennuksesta, johon tulevat sekä kirjasto että nuorisotilat.

MAINOS

Valtuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Pasi Sova (Haloo Vimpeli). Toiseksi varapuheenjohtajaksi nousi Lea Vasalampi (kd.).

Kunnanhallituksen jäseniksi valtuusto valitsi Haloo Vimpelin Hannu Särkisen (henkilökohtainen varajäsen Hanna Kangas), Markku Lapinkorven (Anna Nieminen) ja Susanna Moskajärven (Jarmo Arpala), Keskustan Anita Ammesmäen (Sirpa Salomäki) ja Marko Timon (Veikko Timonen), Vasemmistoliiton Eija Rannanpään (Matti Järvelä) ja Perussuomalaisten Juha Kamppilan (Jukka-Pekka Uusitupa).

Kunnanhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Marko Timo ja toisena varapuheenjohtajana Markku Lapinkorpi.

Kirjastohanke puhutti

Vimpelin valtuusto päätti huhtikuussa, että kunta rakennuttaa Patruunantien varrella sijaitseville Tallettaja ja Lisä-Tallettaja -nimisille tiloille kirjaston ja nuorisotilat käsittävän uudisrakennuksen.

Aikaisemmin Tallettaja-tilalla sijaitsi Kauniston taloksi kutsuttu rakennus, jonka kunta purki viime joulukuussa. Kunnanhallitus oli esittänyt kuluvan vuoden talousarvion investointiosaan puolen miljoonan euron määrärahaa uudisrakennuksen rakentamishankkeelle, ja että ensi vuonna tarvittavaa määrärahaa koskevat päätökset tehdään vuoden 2024 talousarvion käsittelyn yhteydessä.

Jukka-Pekka Uusitupa (ps) esitti asian jättämistä pöydälle, ja että uudet nuorisotilat saneerattaisiin kunnan omistamiin vanhan matkahuollon tiloihin. Markku Lapinkorpi kannatti Uusituvan esitystä. Asian käsittelyä päätettiin jatkaa äänin 17–3.

Pasi Sova esitti puolestaan, että uudisrakennuksen suunnittelua varten varattaisiin 500000 euron sijasta 20000 euroa. Tero Lassila (Haloo) ja Marko Timo kannattivat. Asiasta äänestettiin ja Sovan esitys meni läpi äänin 14–6.

Sen sijaan Sovan esitystä uudisrakennuksen suunnittelutyöryhmän jäsenmäärän pienentämiseksi ei käsitelty, sillä suunnittelutyöryhmä on kunnanhallituksen nimeämä.

Työryhmään kuuluvat tekninen johtaja Jarno Pulkkinen, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Arpala, teknisen lautakunnan edustaja Jyrki Niemi, kunnanhallituksen puheenjohtaja Hannu Särkinen, kirjastotoimenjohtaja Maria Kanervikkoaho, sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto, vapaa-aikasihteeri Ari Takala, kirjaston henkilökunnan edustaja ja nuorisovaltuuston tuleva puheenjohtaja.

Esittelijänä ja kokoonkutsujana toimii Jarno Pulkkinen. Puhe- ja läsnäolo-oikeudella kokouksiin kutsutaan myös kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajisto.

Uudisrakennukseen liittyvä keskustelu kävi ajoittain kiivaana. Esiin nousi myös kuntakuva ja huoli siitä, millaisen kuvan kunnallisesta päätöksenteosta potentiaaliset kuntaan muuttajat saavat meneillään olleen keskustelun perusteella.

Ihmettelyä valtuustosalissa riitti siitäkin, että teknisen lautakunnan edustajat äänestivät eri tavalla kuin mitä olivat lautakunnassa olleet päättämässä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät