3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Soinillinen kattaa kesään upeat suomalaiset artistit ja kulinaariset nautinnot

Soinillinen -musiikki- ja gastronomiafestivaali tulee jälleen 16.-18.6. Tällä kertaa tarjolle asetetaan upeaa ruokaa ja upeita suomalaisia artisteja, poikkeuksellinen kattaus olisipa festivaali missä tahansa, mutta erittäin ainutlaatuinen, koska se löytyy pienestä Soinin kunnasta!

Tapahtuman taiteellisia johtajia Juuli Holmaa ja Juhana Inkistä ajaa festarien järjestämisessä ajatus, että kulttuurin ei pidä olla vain eliitin puuhastelua. Se kuuluu kaikille, riippumatta siitä missä ihminen asuu.

MAINOS

– Musiikista nauttivat kaikki, samoin hyvästä ruuasta ja yhdessä syömisestä. Kun hyvä musiikki ja ruoka yhdistetään, tilaisuus ei ole niin muodollinen kuin perinteinen konserttiin osallistuminen. Lippujen hinnat on asetettu mahdollisimman alhaisiksi ja kaikki ovat mukaan tervetulleita, Juuli Holma luettelee.

Holmalle ja Inkiselle matka järjestää festaria Soinissa on ollut mielenkiintoinen matka, jonka aikana he ovat tutustuneet mahtaviin ihmisiin. – Ihmiset tulevat erilaisista lähtökohdista, monet ovat tulleet mukaan aktiiveiksi tai osallistumana tapahtumiimme.

Tänä kesänä tarjolla on jälleen nautintoa niin mielellä kuin keholle. Festivaalin kokkina on toistamiseen Maija Silvennoinen, joka ihastui viime kesänä Soiniin ja Soinillinen-festivaaliin täysillä.

Maijan mukana on hänen puolisonsa, huippukokki Mikko Pulkkinen, joten aterioiden valmistus sujuu kokeilta yhteisen kokemuksen voimalla.

Juuli Holma kertoo, että musiikillisesti tuleva festari on hieno. Mukana olevia artisteja yhdistää monipuolisuus ja monia tilaisuuksia yhdistää myös se, että niissä esitetään koronavuosien aikana tuotettua satoa.

Tasokasta tarjontaa joka makuun

Festarit käynnistyvät perjantaina kylätalo Puuhissa, jossa kuullaan konsertti Juniper. Siinä taituroi maamme ykkössaksofonisti Linda Fredriksson rinnallaan palkittu pianisti Tuomo Prättälä. Kokoonpano on todella uniikki ja konsertin jälkeen nautitaan grillibileistä grillikyjen ja salaattien kera Soinillisen tyyliin.

Lauantaina päivällä Soinin Yhteistalolla nautitaan Bethovenista monin eri tavoin. Tämä konsertti piti olla jo vuonna 2020 ja peruuntui koronan takia peräti kahdesti, mutta nyt se lopultakin voidaan järjestää!

Musiikkia konsertissa tarjoilevat Juuli Holma, Juhana Inkinen, Linda Suolahti ja Mari Viluksela. Musiikin lomassa professori Anu Hopia kertoo Bethovenin ajan ruokailutottumuksista ja Bethovenin omista lempiruuista, joista osaa päästään nauttimaan Silvennoisen järjestämällä aterialla!

Tarjolle on tulossa Bethovenin lempiruuista muun muassa makaronia ja juustoa, pääruokana kalaa ja perunaa ja jälkiruokana syntisen hyvää suklaakakkua!

Lauantai-iltana Kylätalo Puuhissa estradin ottaa Suomen kansainvälisesti menestynein jazzpianisti Iiro Rantala, jonka puoliso, tanssija ja näyttelijä Lotta Kuusisto toimii kertojana. Pariskunnan luoma intensiivinen esitys kurkistaa taiteilijaparin elettyyn elämään monien tuttujen runoilijoiden sanojen kautta.

Iltapalana tarjoillaan smörrebrödiä, joka on klassista, hyvin gastronomista ruokaa, josta kokit voivat loihtia omantyylisiään.

Sunnuntaina päätöskonsertti on kirkossa, johon esiintyjäksi on saatu monipuolinen pitkänlinjan laulaja Yona, joka suurelle yleisölle tuli tutuksi Vain elämää -ohjelmasta. Yona esittää kappaleita koko uransa varrelta jousikvartetti taustanaan uusin sovituksin, joten luvassa on jälleen jotain ainutlaatuista.

Jousikvartetissa ovat mukana Soinillisen muusikoista Holma, Inkinen, Viluksela ja Suolahti.

Festivaalilounas nautitaan Yhteistalolla ennen konserttia puffet-tyyppisesti. Luvassa on sesongin makuja ja herkkuja. Lounaan yhteydessä järjestetään myös Yonan taiteilijatapaaminen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät