Soini juhli vauvojaan – 13 uutta soinilaista ottaa ensiaskeliaan!

Soiniin syntyi viime vuonna 13 uutta vauvaa. Kaikki eivät päässeet paikalle juhlaan, mutta jokainen saa oman muistamisensa Soinin kunnalta.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinissa on tapana vuosittain juhlia edellisenä vuonna syntyneitä soinilaisia vauvoja. Tämä perinne on jatkunut pidempään kuin kukaan tarkalleen muistaa ja tänä päivänä kunnan edustajilla on vauvojen perheille myös takavuosia mukavampaa kerrottavaa, panostaahan Soini kovasti lapsiperheisiin ja heidän viihtyvyyteensä.

Soinilainen jo 2022 alkaen – vauvojen lahjaksi saamat hienot t-paidat kertovat siitä arvostuksesta, mitä tulokkaita kohtaan kunnassa tunnetaan!

Tämän kevään vauvajuhlan avannut kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi kertoikin uusien soinilaisten perheille, että jokainen uusi pieni asukas on kunnalle tärkeä. Vauvarahaa Soinissa maksetaan 500 euroa per vuosi kolmen vuoden ajan ja sen lisäksi tarjolla on maksuton varhaiskasvatus.

MAINOS

– Koulussa meillä on hyvät resurssit opettajien ja muun henkilöstön suhteen. On erityisopettajan palvelut ja pienet ryhmäkoot. Myös koulun ympäristöön panostetaan ja koulun piharemontti on tulossa.

Puheenvuoronsa päätteeksi Rannanjärvi totesi vanhemmille, että vaikka pienen lapsen kanssa päivät voivat joskus tuntua pitkiltä, niin vuodet menevät nopeasti.

Tarja Kivinummi kirjastolta luki lapsille pieniä loruja ja Suvi Hokkanen muistutti, että kirjastoon tuloa ei tarvitse arastella lastenkaan kanssa, sillä ääntä mahtuu myös kirjastoon. – Lastenosaston kirjat on tehty lainattaviksi ja jos niiden kanssa sattuu kotona jotain vahinkoa, kyseessä ei ole katastrofi. Katsomme sitten kirjastolla vieläkö kirjan saa pelastettua vai uusitaanko se, Hokkanen lohdutti.

Juhlahetken lopuksi kaikille uusille soinilaisille vauvoille jaettiin muistona hienot t-paidat tekstillä ”Soinilainen jo 2022 alkaen” ja juhla päätettiin kakkutarjoiluun!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliHierontapalvelu Marjo Hautala löysi uuden osoitteen Alajärveltä
Seuraava artikkeliHernesmaan Herkku täyttää grillin mentävän aukon Lehtimäen sydämessä