14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Hernesmaan Herkku täyttää grillin mentävän aukon Lehtimäen sydämessä

Lehtimäellä on oltu talvi ilman grilliä, mutta huomenna keskiviikkona ovensa avaa kylän keskeisimmällä paikalla Hernesmaan Herkku.

Yrittäjäksi entiseen Lennun Tupaan on lähtenyt Ville Hernesmaa, jolle on rekkakuskin ja kaikennäköisten muiden pyörillä kulkevien laitteiden kuljettajana tullut vahva käyttäjäkokemus grillituotteista. Tämä mies tietää, millaisia ovat oikeasti hyvät hampurilaiset ja grilliannokset!

MAINOS

Pelkkään käyttäjäkokemukseen Villen tiedot alalta eivät jää, pyrkihän hän jo nuorena opiskelemaan suurtalouskokiksi, mutta ovet aukesivat sen sijaan autopuolelle. Kiinnostuksen taustalla lienee legendaarinen, ainakin lehtimäkeläisille tuttu ”Harjanteen hampurilainen”, joita niin Villen äiti kuin isoäitikin ovat aikoinaan olleet, sittemmin palaneessa, Harjanteessa tekemässä.

– Kun tutut ovat kuulleet, että lähden pitämään grilliä, on kysymys aina ollut, tuleeko tarjolle Harjanteen hampurilaisia, Ville nauraa. – Ja tuleehan niitä, sillä resepti on tallessa. Harjanteen hampurilaisiin kuitenkin leivotaan sämpylät itse ja pihvit tehdään alusta saakka, joten ne ovat niin työläitä, että ainakaan ihan alkuvaiheessa ne eivät tule säännöllisesti tarjolle.

Lehtimäellä syntynyt ja varttunut Ville Hernesmaa on paluumuuttaja, joka palasi Lehtimäelle ja Peräkylään takaisin viisi vuotta sitten. Ratin takaa Ville päätti vaihtaa yrittäjyyteen grillillä, koska vuosien ajamisen jälkeen reissutöiden viehätys oli jo ehtinyt hiipua.

Grillin Ville avaa huomenna ja alkuun lähdetään Lennun Tuvan luomalta vakaalta pohjalta. Tarjolla on siis grillituotteita hampurilaisista ranskalaisiin ja avoinna grilli on ainakin alkuvaiheessa kello 10.30-18. Aika näyttää, miten aukioloaika tulee muotoutumaan.

Ville työskentelee grillissä pitkälti itse, mutta apuun tulee heti alusta saakka tuuraajakin. Ihanne olisi, jos kauppa kävisi niin hyvin, että Ville saisi keskittyä annosten valmistamiseen ja toinen työntekijä voisi olla kassalla.

Annoksissa Ville Hernesmaa haluaa panostaa ennen muuta laatuun. – Lennu on jättänyt hyvät lähtökohdat ja isot saappaat täytettäviksi, joten sitä on hyvä jatkaa kehittelemään omia tuotteita. Hampurilaisiin tulee naudan täyslihapihvit, mutta jatkossa niihinkin tullee jotain uudistusta ja extraa – tehdastekoisia jauhelihapihvejä meillä ei ole tarjolla.

Harjanteen hampurilainen tullee valikoimiin jossain vaiheessa, aluksi ehkä tiettyinä teemapäivinä. Se on todella täyttävä, alusta saakka itse valmistettu ja viimeisen päälle herkullinen.

Vaihtoehdoksi esimerkiksi annoksiin tulee varmasti piankin bearnaise -kastike, joka on mielenkiintoinen ja maistuva tuttavuus, jonka makua ei kannata peittaa sinapilla ja ketsupilla.

Lisäksi Ville aikoo tehdä muutoksia siinäkin, että hampurilaispihvit ovat oma juttunsa ja annosten pihvit omansa, sillä annoksiin kaavaillaan paneroituja ulkofilepihvejä. Näin annokset siirtyvät askeleen verran lähemmäs ravintolatasoa mutta grillituotteiden hinnoin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät