Kolmen kerroksen väkeä

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten Superpesis-kaudesta 2023 ennakoitiin tasaista. Tasaista on, kun on pelattu joukkueesta riippuen 12 tai 13 ottelua. Joukkueet ottivat juhannuksen aikaan pienen hengähdystauon ja tositoimiin palataan jo tiistaina. Kesätauosta ei voi puhua, pienestä paussista kylläkin.

Sarjan kärki on supertasainen, sijojen 1–5 joukkueet ovat vain pisteen sisällä. Veto palasi makealla Jymy-voitolla sarjan kärkeen, pisteitä 25. Samassa pistemäärässä ovat Kouvolan Pallonlyöjät ja Sotkamon Jymy.

MAINOS

Kempeleen Kirillä ja Vedon kotitaian rikkoneella Joensuun Mailalla on 24 pojoa. Kuutossijan Hyvinkään Tahkolla on 22, suoran pudotuspeliviivan alapuolella olevalla Manse PP:llä 20. Pirteästi pelanneet Kiteen Pallo -90 ja Pattijoen Urheilijat ovat keränneet 16 pistettä.

Yllätysvoittoihin yltänyt Koskenkorvan Urheilijat on 11 pisteessä, Imatran Pallo-Veikot yhdeksässä. Seinäjoen JymyJussit on saalistanut kahdeksan ja perää pitävä Alajärven Ankkuritpesis viisi pistettä.

Tämänhetkisen tilanteen perusteella voi heittää villinpuoleisen veikkauksen, että alkusyksyä ja runkosarjan loppua kohti sijat 1–10 saattavat heitellä suuntaan ja toiseen juhannusviikon tilanteesta.

Ei olisi yllätys, jos tämänhetkisen peräpään neljän joukkueen asetelmat keikahtaisivat tai että jokin noista joukkueista saisi draivin päälle ja kohentelisi mukavasti asemiaan sarjataulukossa.

Suorat kolmen pisteen voitot ovat toistaiseksi kiertäneet Ankkureita. Joukkue on pelannut pienten marginaalien värittämiä pelejä, joissa pallon voidaan sanoa pomppineen vastustajalle.

KiPa:n voittomarginaali Kitrolla oli kaksi juoksua. Kouvolaa vastaan AA vei toisen jakson juoksuin 10–5. Seinäjoella historiankirjoihin laitettiin harvinainen 1–0s-tulos. Avausjakso tasan, toinen jakso tasan, supervuoropari juoksuitta ja kotiutuslyöntikilpailussa kotijoukkue oli juoksun verran parempi.

Ankkurit kaipaa yhden isomman lisävaihteen kotiutuksiin ja napsun–kahden verran tarkkuutta ulkopelaamiseen. Joukkue on tehnyt kolmanneksi vähiten ja päästänyt eniten juoksuja.

Huomenna tiistaina sinikeltaiset matkaavat Sotkamoon ja perjantaina ollaan pistejahdissa Kitrolla Koskenkorvaa vastaan. Kossu on voitettavissa, vaikka se onkin napsinut pari yllätysvoittoa.

Joukkueen 65 juoksusta Petteri Kortelainen on lyönyt 30. Tilanne muistuttaa takavuosien härkälaumaa, jonka kapellimestarina hääri muuan Jere Dahlström. Toivottavasti Juha-Matti Jaatisen luotsaama Ankkurit saa Sasu Iivarisen pian pelaavaan kokoonpanoonsa.

Veto näytti viime kaudelta tutun venymiskykynsä keskiviikkona Marjex Stadionilla. Kotijoukkueen kannattajat taisivat jo herkutella ajatuksesta puhtaasta 2–0-voitosta, kun ottelu kääntyi toisen jakson neljännen tasoittavalle.

Veto sai vireen päälle ja mätti viisi juoksua ja mentiin jatkopalloille. Veto antoi ottelun kulminaatiohetkillä oppitunnin kotijoukkueen Juho Keinäselle, jonka vartioimalta tontilta hassuteltiin isoa roolia lopulta näytelleet kolme juoksua.

Supervuoron aloittavalla Iivari Vihanto iski kunnarin tyhjään kenttään ja Veto-henkisissä suoratoistokatsomoissa huokaistiin. Jos vaikka Veto hitusen hätkähtikin, ei se missään nimessä jäätynyt vaan onnistui kahdesti ja kairasi itselleen ison ja tärkeän voiton.

El Classicon osa kaksi pelataan Vimpelin Pesisfestivaalien aikaan ja tunnelma Saarikentällä on satavarmasti sähköinen ja peli yleisöön menevää.

MAINOS
Edellinen artikkeliKuolemaan johtanut liikenneonnettomuus Lehtimäellä
Seuraava artikkeliAlajärvellä ja Vimpelissä tehdään kallio- ja maaperäalueiden luonto- ja maisemaselvityksiä