11.7 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Saikkonen taituroi Järviseudun mestariksi

– Lähden kisaan ennakkosuosikkina, paalutti Alajärven Ankkureiden Superpesis-joukkueen Ville Keltikangas hetkeä ennen Alajärven Rokulipäivillä miteltyä Järviseudun mestari -kisaa.

Myös viime vuonna kisaan osallistunut Keltikangas valotti, että vuosi sitten kisa meni penkin alle.

MAINOS
Nännikumin heitto oli kisan vaikein laji ja heittotyylejä monenlaisia. Nollatuloksen heittänyt Juhana Karjanlahti onnistui toisessa heittolajissa eli keihäänheitossa erinomaisesti.

– Kyllä tänne muutkin ovat voittamaan lähteneet, vakuutti penkkipunnerruksen oman ikä- ja painoluokkansa maailmanmestari Oliver Pelkonen.

Keltikangas, Pelkonen, juoksijat Antti Ihamäki ja Teemu Tuomela, keihäänheittäjä Aleksi Yli-Mannila, keihään- ja moukarinheittäjä Olavi Yli-Mannila, moukarinheittäjä Juhana Karjanlahti, pesäpalloilijat Juho Ihamäki, Maria Lahti, Tanja Tuomela ja Nestori Yli-Sissala, seiväshyppääjä Mikko Paavola, jääkiekkoilijat Eveliina Lampimäki, Aatu Saikkonen ja Matias Viitasaari sekä voimanostaja Niku Ketola mittelivät Rokulipäivillä kolmiottelussa, jonka lajeina olivat OP-ralli, keihäänheitto ja nännikumin heitto.

OP-ralli kurvailtiin Jopoilla ja keihäänheitto suoritettiin tulitikuilla. Nännikumeja heitettiin maitotonkkaan. Eri lajien pisteet laskettiin yhteen. Aatu Saikkonen oli kisan taitavin. Juhana Karjanlahti ponnisti hopealle ja Ville Keltikankaan viimevuotinen pettymys vaihtui pronssisijaan.

Samalla viivalla

Järviseudun mestaruudesta miteltiin kolmatta kertaa lajien ollessa samoja. Mielenkiintoinen lajikombo kehiteltiin, koska ketään ei ole haluttu asettaa etulyöntiasemaan. Osallistujat eivät myöskään päässeet kokeilemaan lajeja ennakkoon. Mikko Paavola mietti kisan alla, että yleisön sijoittumisessa on iso ero hänen paraatilajiinsa verrattuna.

– Täällä yleisö tulee iholle ja se tuo painetta. Yleisö on kahden metrin päässä eikä kaukana katsomossa.

Maria Lahdelle Järviseudun mestari -kisa kävi pienestä alkuverryttelystä, sillä illemmalla odotti naisten suomensarjan peli Lapualla.

OP-rallin menopelinä toimivat Jopo-pyörät. Vauhdikas laji vaati myös tarkkuutta. Mikko Paavola viihtyi Jopon satulassa paremmin kuin heittolajien kilpailupaikoilla.

Mestaruuskisa käytiin hyvässä hengessä, ilman hampaiden kiristelyä. Jos tulitikku ei lentänyt tarpeeksi pitkälle, saattoi saada tekniikkavinkin kilpakumppanilta. Nännikuminheittopaikalla nähtiin monenlaista tekniikkaa ja tukuittain ohiheittoja.

OP-rallissa riitti vauhtia ja aika moni otti pikaisen loppukirin ja teki maalilinjalla komean jarrutuksen takakumia polttamalla. Aikasakkoja jaettiin, mutta kalabaliikkia ei syntynyt. Ankkureiden Superpesis-otteluiden kuuluttaja Matias Hyytiäinen loi tunnelmaa ja teki pikahaastatteluja.

Tuloksissa aaltoilua

Kisan edetessä Aatu Saikkonen nosti päätään. Hän kellotti pohja-ajan OP-rallissa ja heitti mallikkaasti tulitikkua. Juhana Karjanlahden 18-metrinen tikunheittotulos oli kova ja aiheutti kohinaa sekä katsojissa että kanssakilpailijoissa. Kaksi onnistunutta nännikuminheittoa tehnyt Saikkonen nousi mestariksi. Karjanlahti sijoittui hopealle ja Keltikangas pronssille.

Kisan ensikertalainen Aatu Saikkonen kertoi mestaruuden ratkaisutekijöiksi tuurin ja taidon.

– Nännikumin heitto oli täyttä tuuria. Kaksipyöräiset ovat enemmänkin minun juttuni. Tulitikkukin lensi ihmeen hyvin. Mukana oli kovia luita, hän jakoi kehuja kanssakilpailijoilleen.

Kisan kakkonen Juhana Karjanlahti totesi taiston tauottua, että tulos ei ollut odotettu.

– Vetäisin nollat heti nännikumin heittoon. Lähdin vähän korjaamaan tilannetta ja sain korjattua yllättävän hyvin.

Mikko Paavolalla oli mielikuva, että yleisurheilijana laji kuin laji handlautuu.

– Mutta ei se ollutkaan ihan niin. Heittolajit olivat tänään Akilleen kantapääni. Oli hauskaa kisailla isolla porukalla.

Kisaan osallistuneita eri lajien edustajia yhdistää se, että he ovat Alajärven Osuuspankin yhteistyöurheilijoita. Toimitusjohtaja Markku Pelkonen iloitsi siitä, että suurin osa pankin yhteistyöurheilijoista pääsi osallistumaan kisaan.

– Nyt ei osunut mitään lajien kisoja päällekkäin, esimerkiksi Keihäskarnevaaleja. Siitä olen iloinen, että meillä Alajärvellä on monissa eri lajeissa tosi huippuja. Seurat tekevät arvokasta työtä ja saadaan kasvatettua huippusuorittajia. Meille sponsorina on hienoa, että saamme olla siinä matkassa mukana.

Pankki järjestää loppukuusta lasten Hippo-yleisurheilukisat Soinissa ja elokuun alussa Alajärvellä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät