0.8 C
Alajärvi
sunnuntai 28.4.2024

Mäkelä iski Vedon finaaliin

Miesten Superpesiksen puolustava mestari Vimpelin Veto jahtaa kirkkainta mitalia myös kaudella 2023. Veto löi välierävastustajansa Manse PP:n tiistaina lukemin 0–1 (3–10, 3–3). Välierien otteluvoitot Vedolle 3–1.

Vedon finaalipaikan ratkaisi ikivetolainen Janne Mäkelä toisen jakson neljännen vuoron tasoittavalla. Finaalivastustajaksi sinivalkoiset saavat Sotkamon Jymyn, joka kukisti välierissä sarjan yllättäjäjoukkue Kempeleen Kirin otteluvoiton 3–1.

Tampereen Kaupin pesäpallostadionilla pelatussa, ratkaisupeliksi nousseessa kolmannessa välieräkohtaamisessa Veto lähti etenemään kohti avausjakson voittoa kolmannen aloittavalla, jossa se teki neljä juoksua.

Neljännen aloittavalla kentän kunkkuna loisti Matias Rinta-aho, joka täräytti ajolähdöstä pallon vastustamattomasti kolmospuolelta maisemaan: kunnari ja kolme tavallista ja kaupan päälle tuplajuoksu Jukka-Pekka Vainionpään lyömänä.

Tiukka paikka

Toiselle jaksolle Jani Komulaisen joukot saivat hyvän alun ja 3–1-johdon. Veto on kuluvallakin kaudella noussut takamatkalta. Ottelu huipentui neljännen tasoittavalla kahden palon tilanteessa Janne Mäkelän kakkosjatkeen kumuraan.

Jakson tasoitus- ja ottelun voittojuoksun toi Elmeri Anttila. Vedon parhaana palkittiin 1+4 lyönyt ja kaksi juoksua tuonut sieppari Matias Rinta-aho. Avausjaksolla kunnarin tyhjään kenttään iskenyt ja kolme juoksua tuonut, kärkilyönneissä 11/12 onnistunut Mikko Kanala sai kakkospalkinnon.

Veto vei ottelun kolmostilanteet 12–20. Vieraiden Olli Heikkalalle, Mikko Kanalalle ja Elmeri Anttilalle kolme tuotua mieheen. Multijokeri Jere Saukko toi kaksi juoksua. Joukkueen nuorempaa kaartia edustava Lauri Vihriälä onnistui kahdesti kotiutuksissa.

Veto ja Jymy korkkaavat finaalisarjan Saarikentällä lauantaina 9.9. kello 15. Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Sotkamon Marjex Stadionilla kello 15. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Veto ja Jymy kohtaavat Superpesiksen finaaleissa nyt kahdeksatta kertaa. Jymyn edellinen mestaruus on kaudelta 2020.