Talvea taklattiin paloasemalla

Vimpelin paloasemalla ennakoitiin liukkaiden kelien tuloa, kun Vimpelin Palomiesyhdistys järjesti jo tutuksi tulleen renkaidenvaihtopäivän. Sopimuspalomiesten osaava joukko vaihtoi renkaita yli neljäänkymmeneen henkilöautoon.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelissä taklattiin talventuloa monien odottamalla tavalla. Vimpelin Palomiehet ry. järjesti renkaanvaihtopäivän, johon jonotettiin jo hyvissä ajoin ennen alkamisaikaa. Neljä tuntia kestäneen tempauksen aikana vaihdettiin talvirenkaat yli neljäänkymmeneen henkilöautoon.

Vimpelin Palomiehet ry:n sihteeri Juha Ylipekka oli positiivisesti yllättynyt lokakuun puolivälin lauantaina järjestetyn tapahtuman suosioon, vaikka tuossa vaiheessa oli Vimpelin seudulla ollut vasta muutama pakkasyö. Ylipekka sanoo, että renkaidenvaihtotapahtuman perään oli kyselty.

MAINOS

– Joka vuosi olemme pitäneet renkaanvaihtopäivän samana ajankohtana. Koronavuosina sitä ei kuitenkaan pidetty. Varsinkin ikäihmiset käyttävät palvelua, mutta renkaita käyvät vaihdattamassa kaikenikäiset autoilijat.

Sujuvaa toimintaa

Renkaanvaihtopäivän järjestäminen ei onnistu ilman sitoutunutta väkeä. Tänä vuonna renkaita oli vaihtamassa reilu kymmenkunta palomiesyhdistyksen jäsentä.

Matti Järvelä vastasi tuttuun tapaan kesärenkaiden pesusta, joka sekin on aina kuulunut renkaidenvaihdon hintaan. Tänä vuonna Vimpelin paloasemalla järjestetyssä renkaidenvaihtotapahtumassa oli kahvitarjoilu, mehu- ja piparitarjoilu lapsille sekä arvontaa.

Oikean ajankohdan valitseminen renkaanvaihtopäivään on haasteellista. Juha Ylipekan mukaan tapahtuma järjestetään mieluummin kaksi viikkoa ennen talvirengaspakon alkamista. Nykyisin talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, mutta myös silloin kun sää tai keli edellyttää talvirenkaiden käyttöä.

– Keväisin emme ole pitäneet renkaanvaihtopäivää, jos vaikka tulee takatalvi. Syksyllä renkaanvaihtopäivällä varaudutaan lumentuloon.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliTaksiyrittäjä Hannu Linnanmäki hankkii polttomoottoriauton enää vain pakon edessä
Seuraava artikkeliJehovan todistajat kokoontuvat kierroskonventteihin